Un elev de la Școala ”Jean Bart” Suceava, depistat cu COVID, a pus pe jar inspectorii DSP Suceava, declarând că s-a infectat în cantonament, la București

reportersite
25 septembrie 2020, 22:50

secretarasite

”Antrenorul elevului ne-a lămurit că, de fapt, băiatul călătorise singur la București, că nu a fost în cantonament. Este un copil foarte dificil, nu cooperează cu noi și este foarte greu să identificăm cu cine a luat contact la București, mai ales că el singur a realizat că a venit infectat cu COVID-19 de acolo”, a declarat Gabriela Băncilă, purtătorul de cuvânt al DSP Suceava.

Un elev de clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială nr. 5 ”Jean Bart” Suceava a fost depistat pozitiv cu COVID-19 după participarea la antrenamente de box, la București. Potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava, băiatul și-a dat singur seama că este infectat, prezentând simptome specifice, și s-a prezentat în data de 17 septembrie la testare, rezultatul pozitiv primindu-l în data de 22 septembrie. Momentan se află internat, însă starea sa este bună.

Tânărul de 15 ani a pus pe jar inspectorii DSP Suceava, declarând că s-a infectat cu coronavirus când a fost în cantonament la București. ”Elevul de 15 ani, care este boxeur, ne-a spus că a fost la București, în cantonament, la Centrul de pregătire a Lotului național. Ne-a speriat când a spus de cantonament, pentru că presupunea contact cu un număr mare de sportivi, așadar am luat legătura cu doamna directoare a Școlii nr. 5 Suceava. Ne-a explicat că din clasa băiatului au participat la cursuri doar 13 elevi, că s-au păstrat strict toate măsurile sanitare și ne-a direcționat către antrenorul elevului. Acesta ne-a lămurit că, de fapt, băiatul călătorise singur la București, că nu a fost în cantonament. Este un copil foarte dificil, nu cooperează cu noi și este foarte greu să identificăm cu cine a luat contact la București, mai ales că el singur a realizat că a venit infectat cu COVID-19 de acolo”, a declarat Gabriela Băncilă, purtătorul de cuvânt al DSP Suceava.

În cursul zilei de vineri nu au apărut noi cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus în rândul angajaților din învățământ. Statisticile la zi arată că, la nivel județean, până acum, au fost depistați cu COVID 52 de cadre didactice și 9 angajați din categoria personal didactic auxiliar și nedidactic, dar și patru elevi. Este vorba despre băiatul de 15 ani mai sus menționat, un elev de clasa a IX-a de la Colegiul Economic ”Dimitrie Cantemir” Suceava, unul de clasa a X-a de la Colegiul Național ”Dragoș Vodă” Câmpulung Moldovenesc și un elev de clasa a IV-a de la Școala Gimnazială Iaslovăț.
Vestea bună este că aceste cazuri sunt disparate și nu au legătură cu niciunul dintre angajații din sistemul de învățământ depistați pozitiv la COVID-19, de la începutul anului școlar. (O. NUȚU)

secretarasite