Sunday , April 14 2024

Un elev de la Economic, pus sa aduca bani de acasa sub amenintarea cu bataia

N un individ de 26 de ani, Ioan Silviu Pipas, a [antajat un elev de 18 ani, pe care nu-l cuno[tea, amenin]=ndu-l cu b\taia dac\ nu-i d\ 100 de lei n poli]i[tii au organizat un flagrant [i Pipas a ajuns dup\ gratii

~n diminea]a zilei de luni, la ora 10.00, Teodor T. de 18 ani din ora[ul Bro[teni, aflat `n Suceava la studii, fiind elev al Colegiului Economic Dimitrie Cantemir, a mers la sediul poli]iei unde a f\cut o sesizare cu privin]\ la faptul c\ `n data de 23 noiembrie 2010 a fost acostat de un individ necunoscut care l-a amenin]at cu acte de violen]a [i i-a cerut suma de 100 lei. În cursul aceleia[i zilei a fost contactat telefonic de acel individ, care l-a amenin]at cu noi acte de violen]\ pentru a-i da diferite sume de bani.
În baza sesiz\rii s-a întocmit dosar penal [i, în jurul orei 15.30, cadrele Biroului Investiga]ii Criminale Suceava, cu sprijinul altor structuri din cadrul Ministerului Administra]iei [i Internelor, au organizat [i realizat un flagrant în urma c\ruia l-au identificat [i re]inut pe Ioan Silviu Pipas `n v=rst\ de 26 ani din municipiul Suceava, ca fiind persoana care l-a [antajat în mod repetat pe elev.
Cu ocazia flagrantului, asupra suspectului a fost g\sit\ suma de 100 lei, format\ din dou\ bancnote a 50 lei, pe care acesta a solicitat-o [i primit-o de la partea v\t\mat\, bancnote care au fost în prealabil marcate criminalistic, precum [i telefonul folosit de acesta pentru a contacta partea v\t\mat\.
Inspectorul  Florin Poenari, [eful Poli]iei municipiului Suceava a declarat c\ din investiga]iile `ntreprinse de poli]i[ti, elevul a fost acostat de c\tre Ioan Silviu Pipas `n timp ce se afla `ntr-o sal\ de jocuri de noroc din cartierul George Enescu, cartier `n care Teodor T. locuia `n chirie. De asemenea, acesta a ]inut s\ sublinieze faptul c\ Poli]ia acord\ o aten]ie deosebit\ acestor cazuri, mai ales c=nd sunt implica]i elevi de liceu sau gimnaziu.
Astfel, `n baza materialului probator administrat, în cauz\ s-a dispus începerea urm\ririi penale fa]\ de Ioan Silviu Pipas, pentru comiterea infrac]iunii de [antaj, luându-se [i m\sura re]inerii acestuia pe o perioad\  de 24 ore, urmând ca `n cursul zilei de ieri s\ fie prezentat instan]ei de judecat\ cu propunerea de  arestare preventiv\, fiind introdus `n arestul Inspectoratului de Poli]ie Jude]ean Suceava. (Cezar P|UN)

Vezi si

Marcel Ciolacu: Valul de schimbare în Suceava a pornit

Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, şi-a exprimat, vineri, convingerea că partidul pe care …

No comments

  1. bai baietilor , asa le mai infloriti si voi de numa numa , haideti sa va zic eu care e susta , oricum politia romana e sub orice critica , mai ales cea din suceva , baiatu asta ionut pipas e priten de al meu si pentru constiinta voastra a fost arestat degeaba ca defapt si de drept tanarul ala care a depus plangerea , a luat bani imprumut de la ionut , si baiatu daca era cu u jocurile in sange normal ca nu avea niciodata bani ca ii investea la cazinou , si uite domnule ce metoda a gasit ca sa scap de datorii sa il bage la puscari pe bietu om care pana la urma ia imprumutat bani , Cocluzia care Ploitia Suceaveana e corupta pana in gat , ca sa va dau asa niste exemple cica cumva l-a arestat pe asta pentru “santaj” auzi ce incadrare , si mai ales suma 100 de ron , astia care fura prin oras nu-i vede nimeni , dar apoi sa nu mai dam niste numde de militieni din suceava care isi umfla buzunarele cu spaga , pe unde merg la controale , si sa nu mai zicem si de tiganii aia din burdujeni care dau la produs femei de ani de zile si nu ii vede nici un politist ca doar toti merg si isi iau dreptu , si apoi poate isi mai sadisfac si ei placerile cu depravatele alea jegoase … de ce nu faceti un reportaj si despre politia Suceveana sa dati cartile pe fata , ca daca soriti va ajut eu cu detlaii 🙂