Thursday , December 1 2022

Un dornean, lasat in libertate de judecatori dupa ce a ucis un copil, i-a furat autoturismul unui prieten

palatul de justA

George Pîslaru, de 28 de ani, din Vatra Dornei, fiind băut bine, a furat maşina unui prieten motivând că a vrut să meargă până acasă să ia nişte bani u acesta avea carnetul suspendat după ce în iulie 2010, conducând maşina cu o alcoolemie de 2 mg/l a lovit un minor de 14 ani care mergea cu bicicleta pe trotuar omorându-l u magistraţii suceveni l-au condamnat pe Pîslaru pentru ucidere din culpă la închisoare cu suspendare, măsură ce pare că nu l-a impresionat prea tare pe dornean

Un bărbat de 31 de ani, din municipiul Vatra Dornei a sesizat duminică, 12 mai, în jurul orei 20.30, prin 112 cum că i-a fost furată maşina Mercedes, de pe strada Podu Verde, din faţa spălătoriei auto pe care o administrează. Din cercetările efectuate de poliţişti a rezultat că în jurul orei 14.00, Ionuţ V. şi alţi doi prieteni au mers la un grătar pe raza comunei Crucea, unde a venit şi George Pîslaru, de 28 de ani, din Vatra Dornei, ocazie cu care a servit mai multe pahare cu rachiu, acesta din urmă fiind băut bine încă de la sosire. La sfârşitul grătarului cu toţii s-au întors în municipiul Vatra Dornei, autoturismul fiind condus de Ionel B., acesta fiind singurul din grup care nu a consumat deloc băuturi alcoolice.
În jurul orei 20.00, Ionel B. a oprit autovehiculul pe strada Podu Verde, unde reclamantul are o spălătorie auto, maşina rămânând cu cheile în contact şi cu motorul pornit, deoarece avea probleme cu încărcarea acumulatorului auto. Ionuţ V. şi martorii Ionel B. şi Vlăduţ P. au intrat în spălătorie, iar George Pîslaru a rămas în autoturism, pe bancheta din spate, fiind în stare avansată de ebrietate. Când au ieşit din spălătorie cei trei au observat ca maşina a dispărut, motiv pentru care proprietarul a sesizat furtul. Imediat după efectuarea apelului, George Pîslaru s-a întors cu autoturismul în faţa spălătoriei, la scurt timp sosind şi echipajul de poliţie rutieră. Fiind audiat, individul a declarat ca a luat maşina lui Ionuţ V., însă nu a furat-o, a condus circa un kilometru până acasă şi înapoi, pentru a lua bani cu scopul de a mai consuma băuturi alcoolice. Întrucât mirosea puternic a alcool a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice, unde deşi din nou a recunoscut că a condus autoturismul, a refuzat
recoltarea de probe biologice.
Oamenii legii au făcut verificări în bazele de date ale poliţiei stabilind că cel în cauză figurează cu permisul de conducere anulat din data de 23 iulie 2010, ca urmare a unei condamnări definitive pentru infracţiuni rutiere, respectiv ucidere din culpă şi conducerea unui autoturism cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 grame alcool pur în sânge, cu o perioadă de supraveghere judiciară de şase ani. Împotriva lui George Pîslaru s-a dispus începerea urmării penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „furt folosinţă auto”, „conducere cu permisul anulat” şi „refuzul de recoltare probe biologice”, fiind reţinut pe o perioadă de 24 ore, urma ca acesta să fie prezentat ieri în faţa magistraţilor cu propunere de arestare preventivă. Individul a fost introdus în arestul IPJ Suceava.
Accidentul în urma căruia George Pîslaru şi-a pierdut dreptul de a mai conduce maşini a avut loc pe 23 iulie 2010. Atunci acesta fiind la volanul unui Ford şi având o alcoolemie de peste 2 mg/l, a pierdut controlul asupra maşinii, iar pe strada Foresta din Vatra Dornei l-a în plin lovit pe David A., de 14 ani, care se deplasa pe bicicletă pe trotuar, după care s-a oprit cu aututurismul într-un stâlp din beton. ~ncercând să scape de arest Pîslaru s-a internat prin mai multe spitale din Suceava şi Iaşi, el ajungând în arestul IPJ Suceava după aproape o lună de la comiterea teribilei fapte. Chiar dacă a fost arestat preventiv, decizia finală a magistraţilor a fost de-al condamna cu suspendare sub supraveghere, astfel că Pîslaru nu a dovedit că dă semne că-i pare rău de cele făcute în trecut, având şanse mari ca de această dată să petreacă o perioadă bună de timp după gratii. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

Peste 300 de polițiști suceveni acționează în perioada minivacanței de Sf. Andrei și 1 Decembrie

În perioada 30 noiembrie – 04 decembrie, polițiștii de ordine publică și rutieră din cadrul …