Wednesday , February 1 2023

Un dornean a ajuns la spital după ce a stat o săptămână cu o sticlă de suc introdusă complet în anus

Se pare că tânărul în vârstă de 29 de ani nu a mers la spital timp de o săptămână sperând că va putea elimina obiectul. O armată de medici, coordonată de chirurgul Octavian Diaconu, a reușit să scoată sticla buclucașă înainte ca ocluzia intestinală să-i pună în pericol viața. Inițial, bărbatul a declarat că s-a certat cu iubita, s-a îmbătat și și-a introdus sticla în anus. Apoi, după operație, dorneanul le-a zis doctorilor ca nu-și mai amintește exact cum s-a procopsit cu sticla respectivă, fiindcă era prea beat

 operatie


O scenă tragi-comică, desprinsă parcă dintr-un banc de prost gust, s-a petrecut zilele trecute la Spitalul Județean Suceava. Un tânăr în vârstă de 29 de ani din Bazinul Dornelor și-a introdus în fund o sticlă de suc de 330 de mililitri. Cum nu a mai reușit să o scoată, iar durerile au devenit insuportabile, după o săptămână de chin, acesta s-a decis să ceară ajutorul medicilor, însă fără a menționa nimic despre cele întâmplate. In urmă cu două zile, el s-a prezentat la Spitalul din Vatra Dornei acuzând dureri puternice în partea dreaptă a abdomenului. După o evaluare a pacientului, medicii dorneni au decis transferul acestuia către spitalul sucevean, cu mențiunea de apendicită acută.

Ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Suceava, dorneanul a fost din nou evaluat medical, doctorii precizând la un prim consult că ar fi suspect de o tumoră abdominală, solicitând în acest sens asistență medicală din partea chirurgului care asigura serviciul de gardă. Chirurgul Octavian Diaconu a solicitat efectuarea unei investigații cu computerul tomograf. Rezultatele au depășit orice imaginație, arătând că nu este vorba despre nicio tumoră abdominală, pacientul având în intestinul gros o sticlă de suc.

„Inițial am crezut că este vorba despre o tumoră abdominală și l-am trimis la computer tomograf. M-au sunat și mi-au spus că are o sticlă în rect și peritonită, aceasta din urmă fiind provocată de ocluzia intestinală. Având sticla de o săptămână, materiile fecale nu au putut fi eliminate. S-a intervenit chirurgical, a fost extras corpul străin, pacientul fiind în prezent în afara unui pericol iminent, dar totuși următoarele zile sunt critice, existând posibilitatea să apară complicații și chiar nevoia unei alte intervenții chirurgicale”, a declarat medicul chirurg Octavian Diaconu.

Din echipa medicală au mai făcut parte medicul chirurg Livia Petre și medicul anestezist Dan Bărbunc. Dorneanul de 29 de ani a menționat în primă fază că s-ar fi certat cu iubita sa și, pe fondul consumului de alcool, și-a introdus o sticlă de suc în fund. După intervenția chirurgicală care i-a salvat viața, acesta și-a schimbat povestea și le-a menționat medicilor că nu-și amintește circumstanțele în care i-a ajuns sticla în anus, precizând că era mult prea beat. Din spusele medicilor reiese că starea de sănătate a tânărului în vârstă de 29 de ani este bună, fiind transferat de la secția de Terapie Intensivă la secția de Chirurgie Generală. (Cristina RUSTI)

Vezi si

Un tânăr de 18 ani din Bunești, prins de jandarmii din Fălticeni după ce a lovit un bărbat cu o bâtă

În data de 30 ianuarie a.c., pe timpul executării serviciului de patrulare, jandarmii din municipiul …