Un copilaș de doi ani, salvat de tatăl său în ultima clipă după ce a căzut într-un șanț cu apă

reportersite
12/06/19 ora:4:38am

Băiețelul se juca în spatele casei din Horodnic de Sus când a căzut într-un șanț cu apă în care sunt depozitate deșeuri. Tatăl său i-a auzit strigătele de ajutor și l-a salvat

Luni, 10 iunie, Firuța B., din Horodnic de Sus, a anunțat la 112 faptul că un minor a căzut într-un șanț cu apă, iar tatăl acestuia a sărit în ajutor și i s-a făcut rău. Din primele verificări efectuate de polițiștii sosiți la fața locului a reieșit că Romică Z. locuiește în comuna Horodnic de Sus  împreună cu concubina sa, Firuța B., precum și cu fiul său, Denis-Andrei Z., în vârstă de 2 ani și 7 luni, în spatele imobilului acestora aflându-se un șanț cu apă în care sunt depozitate mai multe deșeuri.

În acea zi, în jurul orei 12.20, în timp ce copilașul se juca în apropierea respectivului șanț, a alunecat și a căzut în apă. Tatăl acestuia a auzit strigătele de ajutor ale fiului său, s-a deplasat în grabă la fața locului și a intrat în apă pentru a-l scoate pe băiețel din apă. În acest timp, femeia a sunat la 112 și a solicitat intervenția ambulanței la fața locului.

Până la sosirea echipajului, tatăl a reușit să îl scoată pe fiul său din apă, fără ca acesta să sufere leziuni sau să îi fie pusă viața în pericol. Copilul a fost consultat de personalul medical de pe ambulanță și s-a constatat că nu a suferit le­ziuni.

 

Tatăl a refuzat să fie consultat de echipajul medical prezent la fața locului, declarând că în cazul în care se va simți rău se va prezenta la o unitate spitalicească. (O.S.)