Tuesday , December 6 2022

Un complice al fraților Turu a fost prins pe aeroport, la întoarcerea din Italia

Marian Logofătu, de 25 de ani, din Suceava, a fost reținut pe Aeroportul din Salcea, imediat după ce a coborât din avionul venit de la Bergamo – Italia. El a fost condamnat în dosarul fraților Turu la doi ani și 10 luni de închisoare pentru favorizarea infractorului și inducerea în eroare a organelor judiciare arestat

La data de 13 decembrie 2017, polițiștii au pus în executare mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Tribunalul Su­cea­­va pe numele lui Marian Logo­fătu, de 25 de ani, din municipiul Suceava, prin care a fost condamnat la doi ani și 10 luni pentru comi­­­terea infracțiunilor de „favorizarea infractorului” și „inducerea în eroa­re a organelor judiciare”. Acesta a fost depistat de oamenii legii în Aeroportul „Stefan cel Mare” din Suceava, pe sensul de intrare în țară, la cursa aeriană a companiei Wizz Air, în timp ce se întorcea din Bergamo – Italia. Ulterior, Logofătu a fost preluat de polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale Suceava, fiind escortat și depus la Penitenciarul Botoșani.

Marian Logofătu a fost condamnat în dosarul ce i-a avut în prim-plan pe frații Turu din Burdujeni. El nu a participat la agresiunea comisă asupra taximetristului ­Ma­rius Cozmiuc, însă este unul dintre indivizii care au mers la poliție și au luat fapta asupra lor, încercând să-i scape de răspunderea penală pe autorii agresiunii.

Amintim că la începutul acestei săptămâni, Curtea de Apel Suceava i-a condamnat pe Petru Traian Ba­lan, pe fratele său, Decebal Biriș, pre­cum și pe amicii lor, Marian Traian Bivol și Eduard Sebastian Dura la câte 12 ani de închisoare, după ce în primă instanță au fost condamnați la pedepse cuprinse între 6 și 9 ani de închisoare. Pro­cu­rorii suceveni i-au trimis în judecată pe inculpații Decebal Biriș, Petru Traian Balan, Eduard Sebastian Dura și Marian Traian Bivol pentru că în luna septembrie 2014 i-au aplicat o corecție soră cu moartea taximetristului Ma­rius Cozmiuc. De asemenea, în ace­lași dosar au mai fost trimiși în judecată Răzvan Neacșu, Marian Logofătu, Florin Mititelu, Andrei Vornicu și Denisia Balan, aceștia fiind acuzați de favorizarea infractorului, inducerea în eroare a organelor judiciare și măr­­turie mincinoasă. (D.Z.)

 

Vezi si

AirConnect iar spune că va zbura vara viitoare de la Suceava la Constanța

AirConnect va zbura vara viitoare de la Constanța la Suceava, Timișoara, Oradea și Cluj-Napoca, a …