Friday , May 24 2024

Un complice al fraţilor scandalagii din Voivodeasa a fost reţinut

arestat1

 Marcel Cristian Hura este acuzat că împreună cu fraţii Bujanovschi din Voivodeasa a bătut doi agenţi de pază într-un bar din Marginea. Acesta s-a ales cu un dosar penal pentru tâlhărie calificată şi portul fără drept de obiecte periculoase, pentru că i-a furat bastonul unuia dintre agenţi. 

 
oliţia municipiului Rădăuţi, în continuarea investigaţiilor căute cu privire la distrugerea şi tâlhăria săvârşită în barul Roma – Cafe din Marginea, a extins cercetările şi faţă de Marcel Cristian Hura, de 35 de ani, din municipiul Rădăuţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie calificată şi portul fără drept de obiecte periculoase. Individul a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul IPJ Suceava, iar ieri urma să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.
In dimineaţa zilei de 12 februarie 2014, 25 de poliţişti, luptători ai Serviciului Acţiuni Speciale şi poliţişti judiciarişti, au descins în patru locaţii de pe raza localităţii Voivodeasa, comuna Suceviţa, fiind puse în aplicare patru autorizaţii de percheziţie domiciliară la locuinţele lui Cosmin Bujanovschi, de 24 de ani şi Silviu Bujanovschi, de 25 de ani şi a rudelor acestora. Aceste percheziţii au venit ca urmare a implicării celor doi tineri în scandalul ce a avut loc în seara zilei de 8 februarie 2014 în barul Roma – Cafe din comuna Marginea, ei fiind acuzaţi de comiterea faptelor de ultraj contra bunelor moravuri, distrugere, loviri sau alte violenţe şi furt.
In urma percheziţiilor au fost prinşi cei doi tineri, care au fost imobilizaţi şi duşi la sediul Poliţiei municipiului Rădăuţi pentru audieri. Cei doi fraţi nu au fost foarte uşor de prins, ei încercând să sară pe un geam pe care l-au spart în prealabil. De asemenea, anchetatorii au ridicat mai multe bâte şi cuţite care ar fi fost folosite în seara respectivă.
Reamintim că în data de 8 februarie 2014, la ora 21.32, Secţia 3 Poliţie Rurală Marginea a fost anunţată că la barul Roma – Cafe din comuna Marginea are loc un scandal, o maşină alegându-se cu luneta spartă. Din verificările poliţiştilor s-a stabilit că în cursul zilei, în bar erau mai multe persoane care consumau băuturi alcoolice, iar la un moment dat, aceştia au început să provoace un scandal, motiv pentru care barmanul a solicitat sprijinul firmei de pază RPG Security pentru aplanare conflictului.
In momentul în care echipa de intervenţie a ajuns la faţa locului, scandalagii au plecat din local, iar cei doi agenţi de pază, respectiv Gheorghe A., de 29 de ani, din municipiul Rădăuţi şi Ioan B., de 26 de ani, din comuna Ulma, au intrat în bar pentru a discuta cu barmanul despre cele întâmplate. In timp ce aceştia discutau, în local au intrat mai mulţi indivizi înarmaţi cu bâte şi care i-au lovit pe cei doi agenţi, după care au plecat din bar. De asemenea maşina de intervenţie, aparţinând firmei de pază RPG Security, a fost lovită de agresori, fiindu-i spartă luneta. Agentul de pază Gheorghe A. a fost transportat la Spitalul municipal Rădăuţi pentru a primi îngrijiri medicale.
Din investigaţiile făcute de poliţişti s-a descoperit că doi dintre agresori sunt fraţii Cosmin şi Silviu Bujanovschi, în vârstă de 24, respectiv 25 de ani, din localitatea Voivodeasa, comuna Suceviţa. Pe numele celor doi oamenii legii au întocmit dosare penale, iar în funcţie de numărul de zile de îngrijiri medicale de care va avea nevoie agentul de pază se va face încadrarea juridică. Oamenii legii au dispus ieri reţinerea pentru 24 de ore a lui Cosmin Bujanovschi, în timp ce Silviu Bujanovschi a fost lăsat în libertate pentru că a colaborat cu anchetatorii şi a recunoscut faptele comise. Poliţiştii vor continua cercetările în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a celor doi şi tragerii la răspundere penală a acestora. Din investigaţiile făcute s-a stabilit că Marcel Cristian Hura a fost cel care a furat bastonul unui dintre agenţi de pază, motiv pentru care s-a ales cu un dosar penal pentru tâlhărie calificată şi portul fără drept de obiecte periculoase. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

Candidații înscriși pentru admiterea la Colegiul Militar ”Ștefan cel Mare” susțin vineri proba scrisă

Elevii claselor a VIII-a care s-au înscris în vederea admiterii la Colegiul Național Militar ”Ștefan …