Wednesday , February 8 2023

Un cleric englez a adus ajutoare umanitare la Suceava pentru refugiații din Ucraina

Primarul Municipiului Suceava, Ion Lungu, a avut o întrevedere în după amiaza zilei de miercuri, 16 martie, cu consilierul ecumenic al episcopului de Kensington, reverendul canonic dr. William Taylor, preot vicar al Bisericii St. John`s Notting Hill.

„Părintele Taylor, un fin cunoscător al ortodoxiei și al Bucovinei, a venit la Suceava cu un consistent ajutor umanitar pentru refugiații din Ucraina. I-am mulțumit pentru gestul uman și creștinesc pe care l-a făcut și am rămas plăcut impresionat să aflu că Sfinția Sa are o relație foarte bună și sprijină ortodocșii din Londra și din întreaga Anglie”, a afirmat primarul Ion Lungu .

Primarul a precizat despre oaspetele său că este și președinte al Asociației Bisericilor Anglicane și Orientale. „De-a lungul discuției s-au conturat premisele pentru o colaborare mai apropiată între Burgul Regal Kensington and Chelsea și municipiul Suceava. În acest sens prin intermediul părintelui Taylor, primarul din Kensington Chelsea mi-a adresat o invitație de a participa în luna iunie a acestui an la manifestările prilejuite de celebrarea a 70 ani de domnie a Reginei Elisabeta”, a declarat primarul Ion Lungu. În final, a mulțumit încă o dată pentru vizită și pentru frumosul gest umanitar și creștinesc și a înălțat o rugă către Dumnezeu pentru ca acest nemilos război să ia sfârșit. (D.P.)

 

Vezi si

ISU Suceava: 10 incendii provocate de coșurile de fum necurățate sau neizolate în doar 24 de ore

Încă de la debutul sezonului rece, dar și pe toată perioada acestuia, Inspectoratul pentru Situații …