Sunday , January 29 2023

Un cioban eliberat condiționat pentru omor a violat o bătrână de 88 de ani

Cezar Marcel Ciridariu a fost arestat preventiv după ce a violat o bătrână de 88 de ani, pe motiv că nu a vrut să-i dea banii din casă. Individul a fost eliberat condiționat la începutul acestui an, după ce a fost condamnat la 13 ani de închisoare pentru omorarestati

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au dispus ieri punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Cezar Marcel Ciridariu sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „tâlhărie” și „viol”. Din probele administrate până la acest moment a reieșit faptul că în noaptea  de 11 spre 12 mai 2017, în jurul orei 23.00, inculpatul Cezar Marcel Ciridariu, de 34 de ani, domiciliat în comuna Bălușeni, județul Botoșani,  cioban la o stână din Gura Humorului, a venit la locuința persoanei vătămate M.T., în vârstă de 88 de ani, aducându-i o sticlă de lapte.

La solicitarea inculpatului de a-i plăti laptele, bătrână s-a dus într-o altă cameră, unde avea banii, fiind urmărită îndeaproape de acesta. In camera respectivă, inculpatul a prins-o de piept de femeie, a trântit-o pe pat, i-a băgat o haină în gură, i-a acoperit capul cu niște țoale, cerându-i să-i dea banii primiți de la o fiică a ei plecată în străinătate, timp în care a lovit-o în zona toracică.

Bătrâna a reușit să-și elibereze gura și i-a spus inculpatului că nu are bani, motiv pentru care acesta a căutat în poșeta victimei, unde a găsit 130 de lei, luând banii. A insistat ulterior ca femeia să-i dea banii primiți de la fiica sa, însă aceasta i-a spus că nu mai are nici un ban. Botoșăneanul a început să o lovească din nou în zona toracelui, a rupt hainele de pe ea, a ținut-o cu capul în jos pentru a o determina să-i dea banii. Văzând că nu poate obține alte sume de bani, agresorul s-a dezbrăcat de haine și profitând de lipsa de forța a persoanei vătămate și de vârsta acesteia, a întreținut un raport sexual normal cu victima, după care a părăsit locuința femeii.

Anterior, Cezar Marcel Ciridariu a fost condamnat pentru săvârșirea unei infracțiuni de omor la pedeapsa de 13 ani de închisoare, fiind eliberat condiționat la data de 31 ianuarie 2017.

Ieri, inculpatul a fost prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Gura Humorului cu propunere de arestare preventivă, care a fost admisă, pe numele botoșăneanului fiind emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. (Dănuț ZUZEAC)

 

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …