Un cetățean italian a murit la o piscină din Cacica

reportersite
12 iulie 2020, 14:10

Sâmbătă, la ora 13:58, lucrătorii Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului, au fost sesizați prin 112 de către un echipaj din cadrul SAJ Suceava, despre faptul că la o piscină de pe raza localității Cacica a decedat un bărbat.  Cadavrul a fost identificat pe terasa barului situat în incinta piscinei publice ,,Sunny days” Cacica, aparținând SC Grudmar SRL.

Din primele verificări efectuate s-a stabilit că defunctul se numește F. M., cetățean italian, de 52 ani, care locuiește de aproximativ 6 ani în municipiul Dorohoi, împreună cu concubina sa, C. V.

Sâmbătă dimineață, aceștia s-au deplasat la piscina publică ,,Sunny days” Cacica, unde intenționau să se cazeze mai multe zile.

Din discuțiile purtate cu femeia, a reieșit că în jurul orei 12:30, concubinul său, s-a deplasat la barul din incinta complexului pentru a-și pune telefonul mobil la încărcat, însă în momentul în care a dorit să se întoarcă spre șezlong a observat că acesta s-a prăbușit la pământ.

Au fost efectuate manevre de resuscitare timp de aproximativ 45 de minute, dar echipajul de ambulanță sosit la fața locului a constatat decesul, diagnosticul preliminar fiind ,,stop cardio-respirator”. Concubina defunctului a relatat că acesta era cunoscut cu probleme cardiace.

Cadavrul a fost transportat la morga Spitalului orășenesc Gura Humorului, urmând să fie efectuată autopsia medico-legală. Din verificările efectuate a rezultat că administratorul piscinei publice ”Sunny days” Cacica respectă normele de igienă și distanțare socială în vigoare, acestuia punându-i-se în vedere ca după ridicarea cadavrului să ia măsurile de dezinfectare a locului producerii evenimentului.

În cauză a fost întocmit dosar penal privind infracțiunea de ucidere din culpă.