Friday , December 9 2022

Un cântar pentru maşinile de mare tonaj va fi instalat cel puţin o săptămână la ieşirea din Suceava spre Pătrăuţi

tir cu lemne


Demersul Prefecturii Suceava de a instala un cântar pentru traficul greu a fost aprobat iar începând cu această săptămână, pe DN2, între Suceava şi Pătrăuţi, a fost instalat un aparat pentru cântărirea autovehiculelor de mare tonaj. Potrivit celor spuse de prefectul Sucevei va fi un cântar care va staţiona 24 din 24 de ore în zona firmei Alexandria, scopul fiind de a zădărnici pe transporatorii care merg pe drumul naţional respectiv cu încărcătura peste masa maximă admisă.
Pe de altă parte, prefectul Sucevei a spus că respectivul cântar nu va staţiona „tot timpul”, în sensul că după o perioadă va fi ridicat din zona respectivă. Asta pentru că lipsa de personal este atât de mare încât este imposibil ca timp mai îndelungat să poată sta acolo cântarul şi oamenii de la Inspecţia Rutieră.
De altfel, cântarul a fost adus pentru o săptămână de Inspectoratul Regional pentru Controlul în Traficul Rutier Iaşi, iar în ce priveşte instituirea unui punct fix de depistare a maşinilor cu încărcături peste limita admisă de lege, este aproape imposibil de pus în practică atâta vreme cât la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Traficul Rutier Suceava sunt doar şase angajaţi, adică doar pentru trei schimburi la un astfel de punct fix. „Câtă vreme nu va fi găsită o soluţie privind personalul, nu cred că este măcar un judeţ în ţară care să îşi permită cu şase oameni să ţină un punct fix pentru cântărirea maşinilor de mare tonaj”, a spus prefectul Florin Sinescu. (D.P.)

Vezi si

Amendă de 40.000 lei pentru o firmă de dezmembrări auto din comuna Moara

Garda de Mediu Suceava a primit o sesizare privind disconfortul provocat vecinătăților prin zgomot, fum …