Tuesday , September 27 2022

Un călugăr de la Putna a fost transferat marti cu un elicopter la Bucuresti. Conducerea DSP, informată după aproape 24 de ore de la transfer ca acesta fusese diagnosticat cu Covid 19

Un călugăr de la Mănăstirea Putna a fost marti preluat cu un elicopter de pe Aeroportul Suceava si dus la Institutul ”Matei Balș”. Pacientul era în stare gravă, internat la Terapie Intensivă la Spitalul Judetean, când s-a luat decizia transferului. Conducerea DSP a fost informată abia miercuri și va incepe o anchetă epidemiologică la Manastirea Putna

Conducerea Direcției de Sănătate Publică Suceava a început o anchetă epidemiologică la Mănăstirea Putna, după ce un călugăr a fost infectat cu Covid 19. Nu se cunosc cu exactitate împrejurările în care acesta s-a imbolnavit, cert este însă faptul că marti după-amiază a fost transferat cu un elicopter SMURD de la Spitalul Județean Suceava la Institutul ”Matei Balș” din Capitală. Pacientul era în stare gravă, la secția de Terapie Intensivă, intubat, când cadrele medicale au decis că este mai bine să-l transfere către un alt spital. ”Astăzi (miercuri – n.r.) am aflat că este un caz de coronavirus la Mănăstirea Putna. Vom face o anchetă epidemiologică pentru a vedea dacă mai sunt persoane infectate”, a precizat medicul Emanuela Trifan, director DSP Suceava.

În ceea ce privește transferul cu elicopterul, șefa DSP a menționat că nu este nevoie de autorizația instituției pe care o conduce, pentru transferul pacienților. ”Nu DSP-ul clasifică un caz ca fiind de urgență majoră și necesită transport la o unitate medicală superioară, din alt județ. De elicopter se beneficiază doar prin serviciul SMURD”, a precizat Emanuela Trifan, director general al DSP Suceava. (C.R.)

Vezi si

Cei doi lei refugiați din Ucraina la Rădăuți au plecat spre Africa de Sud

Luni, 26 septembrie, leii Simba şi Mir, găzduiţi din luna martie de Grădina Zoologică din …

No comments

  1. Prin deducție logică, ajungem la concluzia că și Ciordache e tot față bisericească, se pare ca numai ăstora li se prescrie ”elicopter” în tratament.