Monday , May 23 2022

Un botoșănean a sărit la bătaie la un polițist de frontieră după ce prietena lui a fost prinsă cu țigări de contrabandă

Tânărul l-a așteptat în trafic pe polițistul de frontieră la încheierea programului și a început să înjure și să dea cu pumnii în geamul mașinii. După numai o zi, individul a fost prins de polițiștii de frontieră în timp ce sărea gardul perimetral din Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe sensul de intrare în țară, încercând astfel să se sustragă de la controlul de frontieră. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore 

politia de frontiera 1 [800x600]

Un tânăr a sărit la bătaie la un polițist de frontieră după ce prietena lui a fost prinsă cu țigări de contrabandă, în Vama Siret. Miercuri, in jurul orei 14.35, în PTF Siret s-a prezentat, pe sensul de intrare în țară, Iulia D., în vârstă de 24 de ani, din județul Vaslui, la volanul unui autoturism Volkswagen. Polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au făcut un control amănunțit asupra mașinii, ocazie cu care au descoperit ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în pneurile autoturismului, cantitatea de 620 pachete de țigări, marca Kent, cu timbru ucrainean. Tigările în valoare de 775 de lei au fost confiscate, iar femeia a fost amendată cu 10.000 de lei. Totodată, autoturismul Volkswagen a fost reținut de către autoritățile vamale până la achitarea amenzii contravenționale. Câteva ore mai târziu, când unul dintre polițiștii de frontieră din PTF Siret se deplasa, la sfârșitul programului, cu mașina de la serviciu spre domiciliu, a fost întâmpinat în trafic de un tânăr, care a început să dea cu pumnii în geamul din stânga față al mașinii, adresându-i totodată polițistului de frontieră amenințări și injurii. După ce polițistul a ieșit din autoturism, individul a încercat de mai multe ori să-l lovească, însă acesta a reușit să-l imobilizeze. Persoana respectivă a fost condusă la sediul poliției de frontieră în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a petrecut evenimentul. La cercetări, s-a stabilit că tânărul, identificat ca fiind Andrei U., în vârstă de 27 de ani, domiciliat pe raza județului Botoșani, era prietenul Iuliei D., care fusese depistată în PTF Siret cu țigări ascunse în pneurile mașinii. Andrei U. este cercetat de polițiștii de frontieră sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj. Joi, în jurul orei 23.55, polițiștii de frontieră din Vama Siret au observat un bărbat în timp ce sărea gardul perimetral al punctului, pe sensul de intrare în țară, încercând astfel să se sustragă de la controlul de frontieră. Imediat, oamenii legii l-au reținut pe tânăr, identificat ca fiind tot Andrei U., care avea într-o sacoșă 198 de pachete cu țigări de diferite mărci, de proveniență ucraineană. Intreaga cantitate de țigări, în valoare de 2.200 de lei, a fost confiscată, iar Andrei U. este cercetat acum și pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei. Față de acesta s-a dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore, începând cu ziua de ieri, urmând ca cercetările să fie continuate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți. (D.Z.)

Vezi si

Niculai Barbă: Pregătim pentru județul Suceava un calendar de vară deosebit, plin cu evenimente culturale de top și oferte turistice „de poveste”

Seria evenimentelor va începe pe 2 iunie cu Festivalul Internațional „Ciprian Porumbescu”, care va fi …