Wednesday , December 7 2022

Un bloc din Obcine, lăsat fără apă în week-end de ACET şi “meseriaşii” de la Pfeiffer

Muncitorii firmei care lucrau la montarea unor ţevi de racord a instalaţiei de apă din blocul G2 de pe strada Victoriei au abandonat vineri seară şantierul pe motiv de terminarea programului şi s-au dus acasă, lăsând 15 apartamente “pe uscat”, fără niciun preaviz. Ca de obicei, ACET-ul spune că nu poate reacţiona, dovedind încă o dată că regia de apă chioară din judeţ s-a transformat de fapt într-o societate care funcţionează doar pentru ca şefii de acolo să-şi dea între ei salarii şi prime uriaşe . Pfeiffer a subcontractat lucrarea unei firme din Botoşani, al cărei nume nu îl ştie nimeni, doar persoana de contact, un anume “maistru  Cuciureanu” fiind ştiută de oamenii din bloc 

 bloc fara apa [800x600]


Locuitorii unei scări de bloc de pe strada Victoriei din cartierul Obcine au ajuns ultima bătaie de joc a firmei Pfeiffer. Aceştia au fost lăsaţi în mod deliberat fără apă la robinete începând de vineri seară, când lucrătorii ce desfăşurau lucrări de racordare a blocului G2 de pe strada respectivă la reţeaua de apă potabilă a municipiului reşedinţă de judeţ s-au uitat pe ceas, au constatat că este ora să plece acasă şi au abandonat lucrarea pentru tot parcursul week-end-ului. Niciunul dintre zecii de locatari din bloc nu au fost anunţaţi că vor sta cel puţin trei nopţi şi două zile fără apă la robinete. Oamenii disperaţi au apelat la dispeceratul ACET, pentru a comunica situaţia cu speranţa că va fi remediată. Dispecerul ACET, operatorul regional care a închis ani de zile ochii la toată bătaia de joc numită Pfeiffer, încredinţându-i toate lucrările importante de reabilitare a reţelei de apă şi canal din judeţul nostru a ridicat din umeri, explicând şi celor care i-au cerut ajutorul dar şi reprezentanţilor ziarului nostru care au solicitat un punct de vedere, că cei de la Pfeiffer sunt “neserioşi”. Ca şi când cineva ar fi afirmat vreodată contrariul. Angajatul ACET a explicat că a transmis cele reclamate de către oamenii din Obcine către Pfeiffer, de acolo obţinându-se informaţia că lucrarea în zonă este dată în subantrepriză unei firme din Botoşani, a cărui nume nu îl ştia nimeni. S-ar fi obţinut promisiunea că muncitorii vor fi rechemaţi la muncă în dimineaţa zilei de ieri, pentru a fi repusă în funcţiune alimentarea cu apă a apartamentelor din blocul de pe strada Victoriei. Numai că nu s-a întâmplat nimic. Cristi Munteanu, singura persoană din structura Pfeiffer care ar fi putut să identifice o soluţie pentru oamenii din Obcine, pentru că ani în şir a condus lucrările firmei nemţeşti la Suceava, nu era ieri de găsit, având telefonul mobil închis. Ca atare, ieri după amiază nu se mai întrevedea nicio speranţă pentru sucevenii lăsaţi nespălaţi şi însetaţi de acei “dorei” ca să nu mai vorbim că pentru cei centrale termice, nici căldura nu le-a funcţionat în casele lor din cartierul sucevean  Obcine.
Firma Pfeiffer trebuia să îşi ia adio de la Suceava încă din luna octombrie a acestui an, conform contractului semnat cu SC ACET SA. Acest lucru nu s-a întâmplat, ne apropiem  deja de jumătatea lunii noiembrie iar în multe locuri din Suceava şantierele Pfeiffer sunt departe de a fi închise. Mai mult, unele dintre acestea sunt abandonate, spre disperarea locuitorilor urbei. Reprezentantul ACET de la dispecerat a explicat ieri că mai sunt o sumedenie de lucrări care nu au fost încă recepţionate de la executant ceea ce poate însemna că vor fi în continuare întârzieri suplimentare până la date neprecizate. Pe de altă parte, într-un comunicat de presă transmis de Pfeiffer România acum două săptămâni, în care conducerea pentru ţara noastră a firmei cu acţionar nemţesc, dorind să-şi dovedească buna credinţă, afirma că societatea pe care o conduce nu va abandona nicidecum şantierele din Suceava pentru că nu îşi permite să piardă garanţia de peste 2 milioane de lei, depusă la câştigarea licitaţiei organizate de ACET pentru reabilitarea serviciilor de apă şi canal din judeţul nostru. Ca atare, chiar dacă le-am dori plecare urgentă, cei de la Pfeiffer cu toţi subantreprenorii lor sunt departe de a ne lăsa să ne descurcăm singuri, lucru visat de tot mai mulţi dintre suceveni.(Neculai ROSCA)

Vezi si

LUNGU: A fost finalizat proiectul de aducțiune a gazului metan la 30 de străzi din oraș

Miercuri, începând cu ora 11:00, au fost alimentate cu gaz metan străzile din cartierul Tineretului. …