Tuesday , September 27 2022

Un bloc cu 5 etaje va fi ridicat lângă Metro, vizavi de Rompetrol

Fiindcă în zonă reglementările urbanistice prevăd un regim de înălțime de maxim P+2, a fost nevoie de elaborarea unui Plan de Urbanism Zonal. Blocul respectiv ar urma să aibă două tronsoane, ambele cu regim de înălțime D+P+4, respectiv D+P+5, în fiecare tronson urmând a fi amenajate 22 de apartamente,  iar la demisol vor fi câte 14 locuri de parcare 

La începutul lunii iulie, Primăria municipiului Suceava a anunțat publicul interesat despre intenția de elaborare a Planului Urbanistic Zonal și regulamentul de urbanism aferent inițiat de societatea Davasy Buildars SRL pentru obiectivul de investiții „Construire bloc de locuințe cu spații de depozitare, locuri de parcare și boxe la demisol, spații ­co­merciale și de prestare servicii, birouri la parter, spații de locuit la etaje, locuri de parcare supraterane, sistematizare verticală, amenajări exterioare, racorduri/branșamente”.

Investiția se derulează pe un teren proprietate privată, în suprafață de 2500 mp, identic cu parcela cadastrală notată cu numărul 36413, situat în intravilanul municipiului Suceava pe str. 1 Decembrie 1918.

Observațiile și propunerile transmise în astfel de cazuri – la sediul Primăriei municipiului Suceava din b-dul 1 Mai, nr. 5A – sunt necesare în vederea stabilirii cerințelor de elaborare/eliberării avizului de oportunitate și vor fi analizate în Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism.

Blocul respectiv urmează a fi edificat pe un viran situat între Metro și depozitul de construcții al firmei Sigma XXL, vizavi de benzinăria Rompetrol. Blocul respectiv are două tronsoane, ambele cu regim de înălțime D+P+4, respectiv D+P+5, înălțimea maximă la atic fiind de 20,5 metri. În fiecare tronson urmând a fi amenajate 22 de apartamente, dar la demisol vor fi câte 14 locuri de parcare. Motivul pentru care este necesar un Plan de Urbanism Zonal în loc de un Plan de Urbanism de Detaliu ține de regimul de înălțime permis în prezent în zonă și care este de P+2.

Proiecția la suprafață a demisolului este de peste 1.000 mp, dar acesta este „evazat” față de restul clădirii, amprenta la sol a etajelor fiind de aproape 700 mp. Apartamentele vor fi amenajate la etajele 1 – 5 iar parterul va fi rezervat exclusiv spațiilor comerciale și la demisol vor fi locuri de parcare. Totuși, pe lângă parcările de la demisol, a fost prevăzută o suprafață de peste 1.000 mp pentru accese, alei și parcări auto (o zonă cu 7 și alta cu 13), parte din accese și alei, alături de spații verzi, urmând a fi organizate/amenajate pe suprafața diferență între proiecția demisolului și cea a parterului și etajelor superioare.

De asemenea, procentul de spațiu verde propus este de 17,51%, adică 437,7 mp iar în acesta va fi inclus un mic loc de joacă. Este însă de menționat că șansele ca să apară prima organizare de șantier într-un an sunt destul de modeste, PUZ-ul fiind încă la nivel de „intenție de elaborare”, fiind necesari mai mulți pași de făcut până la emiterea auto­rizației de construire. (Dan PRICOPE)

 

 

Vezi si

 Razie de amploare în Fălticeni. Peste 100 de amenzi aplicate; trei șoferi bețivani sau fără permis au ajuns în arest 

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni au organizat luni, 26 septembrie 2022, între orele 08.00 …