Wednesday , November 30 2022

Un bilanţ al investiţiilor publice realizate în ultimii patru ani la nivel de judeţ, solicitat de Ioan Bălan

Deputatul sucevean Ioan Bălan, vicepreşedinte regional al PNL, a făcut un rechizitoriu a actualei guvernări, arătând că “guvernarea Ponta a fost un dezastru pentru modernizarea României, se dărâmă autostrăzi, în loc să se construiască, drumurile naţionale sunt pline de capcane din cauza cărora se pierd vieţi, proiecte demarate în urmă cu patru-cinci ani, zac şi astăzi în rugină, mii de şcoli funcţionează fără autorizaţii sanitare, zeci de spitale sunt surse de noi boli şi nu de vindecare

ioan balan la tribuna pnl [800x600]

Bilanţul guvernării dar mai ales al investiţiilor publice realizate în ultimii patru ani trebuie făcut nu doar la nivel guvernamental, ci şi la nivel judeţean şi la nivelul administraţiilor publice locale. Este opinia vicepreşedintelui regional al PNL, deputatul de Suceava, Ioan Bălan. „Am văzut că există o presiune foarte mare asupra domnului prim-ministru Dacian Cioloş ca să facă de urgenţă un bilanţ onest asupra nerealizărilor din ultimii patru ani ai Guvernului Ponta. Sunt de acord şi mă alătur celor care vor să demonstreze românilor că  Guvernarea Ponta a fost un dezastru pentru modernizarea României, că astăzi se dărâmă autostrăzi, în loc să se construiască, că drumurile naţionale sunt pline de capcane din cauza cărora se pierd vieţi, că proiecte demarate în urmă cu patru-cinci ani, zac şi astăzi în rugină, că mii de şcoli funcţionează fără autorizaţii sanitare, că zeci de spitale sunt surse de noi boli şi nu de vindecare! Da! Românii trebuie să vadă negru pe alb ce a însemnat guvernarea PSD pentru ei: extrem de multă propagandă mincinoasă şi nici un proiect pentru români, ci doar datorii mai mari şi găuri în visteria statului”, a declarat Ioan Bălan.
„Aleşii locali, în mare parte ai PSD, nu au fost în stare să finalizeze nici proiecte realizate în procente de până la 90% sau 95% în anul 2012”
Bălan solicită un bilanţ la nivel judeţean arătând că în ultimii patru ani, Guvernul Ponta a pompat pe furiş sute de milioane de lei către primăriile conduse de primari PSD „bani din care s-a ales praful şi pulberea”. „Cred că dacă vrem să fim oneşti până la capăt, ar trebui să facem nu doar bilanţul guvernării Ponta, ci şi al celor care au condus destinele autorităţilor publice judeţene şi locale. Si ei au avut în ultimii patru ani bani pe mână şi ar trebui să vedem ce au realizat pentru comunităţile locale pe care le-au păstorit. Asta, cu atât mai mult cu cât, în ultimii patru ani, Guvernul Ponta a pompat pe furiş sute de milioane de lei către primăriile conduse de primari PSD, bani din care s-a ales praful şi pulberea”, a spus Bălan. Vicepreşedintele PNL a mai declarat că foarte multe proiecte au depins de preşedinţii de consilii judeţene şi de primari, dar care au excelat prin nepăsare şi incompetenţă. „De ce trebuie făcut un bilanţ al administraţiilor locale acum, în 2015? Pentru că mai sunt doar câteva luni până când se vor desfăşura alegerile locale din 2016 şi ştim cu toţii cum îi apucă vitejia pe toţi aleşii locali chiar în prag de alegeri! Nu cred că va fi cineva surprins să vadă la primăvară cum încep asfaltări pe timp de ploaie, văruirea în pripă a şcolilor, plantări de panseluţe şi mai ştiu eu ce alte lucrări trăsnite, doar pentru ca primarii şi şefii de la judeţ să scoată ochii alegătorilor că ar face sau ar fi făcut ceva, deşi patru ani nu s-au ocupat decât de interesele proprii sau de partid! De aceea consider că până la sfârşitul acestui an, orice ales local responsabil să facă public bilanţul investiţiilor publice demarate şi finalizate în ultimii patru ani. Dacă acest lucru s-ar realiza, la Suceava ar fi mari surprize! S-ar vedea nu numai că nu s-a demarat nici un proiect util pentru cetăţeni, dar, aleşii locali, în mare parte ai PSD, nu au fost în stare să finalizeze nici proiecte realizate în procente de până la 90% sau 95% în anul 2012,” a conchis vicepreşedintele regional al PNL.(O.S.)

Vezi si

Peste 300 de polițiști suceveni acționează în perioada minivacanței de Sf. Andrei și 1 Decembrie

În perioada 30 noiembrie – 04 decembrie, polițiștii de ordine publică și rutieră din cadrul …