Friday , February 3 2023

Un biciclist s-a proptit într-o mașină al cărei șofer a oprit pentru a-l certa că circulă pe contrasens

La data de 13 iulie 2018, în jurul orei 12.10, Vasile Rusu, de 39 de ani, din comuna Bilca, în timp ce conduce autoturismul Volkswagen Passat, pe strada Calea Rădăuți din localitatea de domiciliu, s-a apropiat la un moment dat de un grup format din trei bicicliști, din care doi circulau regulamentar pe partea dreaptă, iar unul în mod neregulamentar pe partea stângă, fără a avea mâinile pe ghidon, a încercat să-i depășească pe cei doi bicicliști care se deplasau regulamentar pe partea dreaptă, trecând totodată și pe lângă biciclistul care circula pe partea stângă, pe Cătălin B., de 17 ani, din comuna Bilca.

După ce a trecut de cei trei bicicliști, Vasile Rusu a frânat fără motiv întemeiat și a oprit mașina pe sensul opus de mers sub pretextul de a-i atrage atenția lui Cătălin B. să circule în mod regulamentar pe drumul public. Biciclistul a fost surprins de frânarea respectiv oprirea bruscă a autoturismului, nu a putut evita impactul acesta, astfel că l-a acroșat în zona haionului.

Totodată s-a stabilit că până la sosirea polițiștilor, Vasile Rusu a modificat locul accidentului în sensul că a schimbat poziția autoturismului de pe sensul opus de mers, unde a avut loc impactul pe sensul regulamentar de mers.

Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de “vătămare corporală din culpă” și “modificarea locului accidentului de circulație fără acordul echipei operative”. (D.Z.)

 

Vezi si

Ministrul Mediului: ”Vom porni programul «Rabla local» în luna martie”. La Suceava, anul trecut, Primăria estima aproximativ 2.500 de beneficiari

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat joi, la Bistriţa, că programul “Rabla …