Sunday , September 24 2023

 Un Bentley condus de un ”englez” bețiv din Straja, urmărit de poliție și oprit după folosirea benzii cu țepi

Duminică, în jurul orei 18.40, polițiștii din Vicovu de Sus au depistat un autoturism marca Bentley care circula pe DJ 209 G, din direcția   Brodina către  Straja,  cu viteza de 79 km/h în localitate.

Polițiștii au efectuat semnalul regulamentar de oprire, moment în care conducătorul auto a încetinit, iar în momentul în care a ajuns în apropierea autospecialei de poliție, a demarat în tombă.

A fost solicitat sprijinul unui alt echipaj de poliție care se afla  pe raza comunei Straja. La aproximativ doi km de locul unde i s-a efectuat semnal de oprire, cel de-al doilea echipaj a efectuat din nou semnal de oprire autoturismului, unul dintre agenți folosind dispozitivul baraj rutier extensibil cu țepi (SPIKE), condiții în care șoferul a fost nevoit să oprească/

La volan se afla P. M, de 35 de ani, din  Straja, în autoturism aflându-se alți doi pasageri, de 23 și 47 ani, ambii consăteni cu șoferul.

Findu-i solicitate conducătorului auto  documentele personale și ale autoturismului pentru control, acesta a prezentat documentele auto, declarând că documentele personale nu le are asupra sa. Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul testării fiind de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cu ocazia verificărilor în baza de date s-a stabilit faptul că șoferul este posesor al permisului de conducere eliberat de autoritățile din Marea Britanie, având dreptul de a conduce valabil.

Bărbatul a fost amendat 1.740 lei și pe numele său a fost întocmit dosar penal pentru „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

De asemenea, și pasagerul de 23 ani, recalcitrant, a fost amendat cu 2.000 lei . (O.S.)

Vezi si

Biroul Electoral Permanent va funcționa în afara municipiului Suceava

Prefectura a reluat „în regim de urgență” procedura de identificare a unor spații, inclusiv aparținând domeniului …