Friday , October 7 2022

Un bebeluș care a ajuns în stop cardiorespirator la UPU, a murit după ce a fost diagnosticat pozitiv cu Covid 19

Din nefericire, băiețelul în vârstă de doar opt luni, care a ajuns zilele trecute la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean, a decedat în secția de Terapie Intensivă a unității spitalicești. În ciuda eforturilor extraordinare a cadrelor medicale, inima micuțului nu a rezistat și a făcut un alt stop cardiorespirator și din păcate nu a mai putut fi resuscitat. Micuțul a fost testat în ATI și a fost diagnosticat pozitiv cu Covid 19.

Reamintim că joi după-amiază, un bebeluș în vârstă de doar opt luni, a ajuns în stare de inconștiență la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Suceava. Se pare că băiețelul nu se simțea bine de câteva zile, având simptome de răceală. Părinții au povestit cadrelor medicale că s-au întors de curând din Germania, familia locuind acolo, iar medicul de familie le-a spus că pot călători, copilul fiind bine, chiar dacă îi curgea puțin nasul.  Starea acestuia însă s-a înrăutățit iar în urmă cu două zile, copilul a fost consultat de către un medic pediatru care i-a prescris tratament cu antibiotic, doar că joi, după-amiază mama a văzut că băiețelul ei respiră tot mai greu iar la un momnet dat nu a mai dat semne de viață. Îngrozită femeia a sunat la 112 iar un echipaj SMURD s-a îndreptat spre Adâncata pentru a prelua copilul. ”Ne-am întâlnit cu mașina mamei undeva prin Burdujeni. Am preluat copilul, l-am intubat și am început să-i aplicăm manevre de resuscitare, până am ajuns în UPU. Copilul arăta bine, nu era cianotic, semn că nu a stat o perioadă lungă de timp, fără oxigen”, a declarat medicul urgentist Ionuț Bârsan.

Manevrele de resuscitare au continuat și în Unitatea de Primire Urgențe și exact în momentul în care medicul voia să se oprească și să declare decesul, inima micuțului a repornit. Mama le-a povestit cu lacrimi în ochi medicilor, rugându-i să-i salveze micuțul, că a avut mai multe sarcini pe care le-a pierdut, înainte să nască acest băiețel, și nu poate să îndure așa o nenorocire.

Bebelușul a fost internat în secția de Terapie Intensivă dar, din nefericire, nu s-a mai putut face nimic. (Cristina RUŞTI)

Vezi si

Dezbatere publică privind traseul centurii Gura Humorului

Centura orașului Gura Humorului va face parte din Autostrada Nordului, dar traseul stabilit de firmele …