Saturday , January 28 2023

Un bebeluș de doar șase săptămâni a ajuns la Terapie Intensivă direct de la slujba de Botez

Se pare că preotul de la Biserica din cartierul Zamca l-a scufundat pe micuț în cristelniță, deși după ultimele protocoale în vigoare, nou-născuții trebuie doar udați pe cap. Starea nou-născutului este foarte gravă, acesta este intubat și ventilat mecanic. Copilul a fost născut prematur și nu era într-o stare foarte bună de sănătate, iar familia și-a pus încrederea în Biserică, tocmai din acest motiv luând decizia de a-l boteza la vârsta de șase săptămâni. Preotul nu a ezitat să-l scufunde în cristelniță, cu toate că a fost informat de aceste aspecte. Atât Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților cît și Inspectoratul Județean de Poliție au început anchete în acest caz

Un bebeluș în vârstă de doar șase săptămâni a ajuns duminică după-amiază în stop cardio-respirator la Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean Suceava, direct de la Slujba de Botez. Evenimentul, care se dorea a fi plin de fericire, a avut loc la Biserica Zamca. Preotul care a oficiat slujba nu a ținut cont de ultimele protocoale în vigoare și l-a băgat pe micuț cu totul în cristelniță, moment în care copilul a înghițit o cantitate mare de apă, ce i-ar putea fi fatală. La sosirea echipajului SMURD la lăcașul de cult, nou-născutul era în stop cardio-respirator și a fost nevoie de manevre de resuscitare. ”A fost intubat, aspirat, avea o grămadă de apă în plămâni”, a precizat în stare de șoc medicul care i-a acordat primul ajutor, recunoscând că micuțul era aproape mort.

În prezent, nou-născutul este internat la secția de Terapie Intensivă, în stare foarte gravă. Cadrele medicale sunt reticente și precizează că este posibil ca micuțul să rămână cu sechele neurologice.

Conducerea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților a început o anchetă la Biserica ”Sf. Constantin și Elena” din cartierul sucevean Zamca, după ce un nou-născut a fost la un pas să moară, în timpul slujbei de botez.

Familia l-a informat pe preot că băiețelul a fost născut prematur, iar starea sa de sănătate este destul de precară. ”Vom verifica ce s-a întâmplat exact. Ştim că micuțul plângea foarte mult când a fost scos din cristelniță, dar părintele a observat că ceva nu este în regulă, l-a miruit”, a precizat preotul protopop Ionel Doru Budeanu. La sosirea echipajului SMURD la lăcașul de cult, nou-născutul era în stop cardio-respirator și a fost nevoie de manevre de resuscitare. ”A fost intubat, aspirat, avea o grămadă de apă în plămâni”, a precizat în stare de șoc medicul urgentist Ionuț Bârsan, care i-a acordat primul ajutor, recunoscând că micuțul era aproape mort.

Starea nou-născutului este în continuare foarte gravă, acesta este intubat și ventilat mecanic. ”Vârsta fragedă s-ar putea să fie un avantaj pentru el. Creierul nou-născuților suportă mai bine hipoxia”, a adăugat medicul urgentist Ionuț Bârsan.

Comisarul șef Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție a declarat că a fost deschis un dosar de urmărire penală pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, urmând să se tabilească cu exactitate circumstanțele în care s-a petrecut totul. (Cristina RUŞTI)

Vezi si

Larisa Blanari, noul președinte al Organizației Femeilor Social Democrate Suceava

Vineri, 27 ianuarie,  la Frasin, au avut loc lucrările Conferinței Județene de alegeri a Organizației …

One comment

  1. Banul a transformat pe unii popi in criminali . La puscarie cu asemenea individ ,