Wednesday , November 30 2022

Un bătrân de 84 de ani a murit ars de viu într-o bucătărie de vară din Negostina

Pompierii i-au găsit în bucătăria de vară trupul carbonizat u încăperea în care locuia a fost cuprinsă de flăcări din cauza coşului de fum neprotejat corespunzător  negostina incendiu

La data de 23 ianuarie 2018, la ora 07.12, pompierii militari de la Garda de Intervenţie Siret şi de la Detaşamentul Rădăuţi, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Calafindeşti au intervenit cu cinci autospeciale pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din satul Negostina, comuna Bălcăuţi. La sosirea echipajelor, ardeau generalizat trei anexe gospo­dăreşti, printre care şi o bucătărie de vară, toate construcţii corp comun, cu pericol de propagare la casa de locuit şi la restul gospodăriei. Din nefericire, în bucătăria de vară a fost găsit trupul carbonizat al proprietarului, un bărbat în vârstă de 84 de ani.

A ars astereala şurii, grajdului şi băcătăriei de vară pe aproximativ 150 de metri pătraţi. Au mai ars 10 metri pătraţi din acoperişul casei, bunuri casnice din bucătăria de vară, planşeul corpului comun pe 100 de metri pătraţi, circa cinci metri cubi lemn de foc şi o tonă de furaje. S-au degradat 10 metri pătraţi dintr-un perete al casei şi tabla acoperişului pe aproximativ 150 de metri pătraţi. Paguba a fost estimată la suma de 50.000 de lei. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic generat de coşul de fum neprotejat corespunzător faţă de materialele combustibile. Focul a fost stins la ora 10.25, iar pompierii au salvat restul casei şi celelalte anexe din gospodărie. (D.Z.)

 

Vezi si

Mănăstirea Teodoreni se va extinde începând cu anul viitor

Un nou corp de chilii va fi construit, cel mai probabil de anul viitor sau …