Wednesday , November 30 2022

Un bătrân care a lăsat cheia de la uşă într-o cutie s-a ales cu o pagubă de 2.000 de lei

Politia

Hoţii au intrat în casa unui bărbat de 72 de ani, din Gura Humorului, cu ajutorul cheii lăsate de proprietar într-o cutie lângă uşa de la intrare şi i-au furat bijuterii şi 950 de lei, paguba totală fiind de circa 2.000 de lei 

In data de 15 februarie 2015, în jurul orei 12.49, un bărbat de 72 de ani, din oraşul Gura Humorului a reclamat la poliţie faptul că, în cursul zilei, hoţii i-au furat din locuinţă bani şi bijuterii. Din cercetările poliţiştilor a reieşit faptul că, în aceeaşi zi, în intervalul orar 10.30 – 12.30, autorii au folosit cheia lăsată de reclamant într-o cutie lângă uşa de la intrare, au pătruns în casă de unde au furat bijuterii şi suma de 950 de lei. In acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate în vederea prinderii hoţilor şi recuperarea prejudiciului estimat la aproximativ 2.000 de lei.
Din analizele realizate la nivelul IPJ Suceava s-a constatat faptul că din cele 1.015 furturi din locuinţă comise în anul 2014, aproape 20%, au fost din cauza uşilor neasigurate, ferestrelor lăsate deschise, cheilor lăsate sub preş sau în alte locaţii improprii.
Poliţiştii recomandă încă o dată cetăţenilor să dispună măsuri minime de protecţie a bunurilor astfel încât să nu cadă victime ale hoţilor. Se recomandă asigurarea cu sisteme de închidere şi alarmare a locuinţelor. Nu lăsaţi la plecarea din locuinţă uşile sau ferestrele deschise şi asiguraţi-le cu sisteme de închidere. Nu depozitaţi cheile de la uşi sub preşuri, în hainele lăsate în cuierul exterior, în ghivecele de flori sau în alte asemenea locaţii improprii. In cazul în care este vorba despre case în construcţie care se află într-o zonă izolată, asiguraţi-vă că o persoană de încredere poate să treacă zilnic pe la respectiva locaţie şi să o supravegheze. Asiguraţi iluminarea şi îngrădirea perimetrului. Nu depozitaţi bunuri în casele aflate în construcţie – mobilier, electrocasnice, etc. (C.Z.)

Vezi si

Peste 300 de polițiști suceveni acționează în perioada minivacanței de Sf. Andrei și 1 Decembrie

În perioada 30 noiembrie – 04 decembrie, polițiștii de ordine publică și rutieră din cadrul …