Friday , February 3 2023

Un bărbat s-a rătăcit în pădure după ce a dat nas în nas cu ursul

La data de 14 iulie 2018, la ora 17.00, Poliția municipiului Câmpulung Moldovenesc a fost anunțată prin 112 de către Florin F. despre faptul că socrul său, Orest M., de 67 de ani, din localitatea Frasin, s-a rătăcit pe Muntele Rarău. În urma verificărilor făcute de polițiști a reieșit că Orest Macarencu a ajuns pe Muntele Rarău în dimineața zilei de 14 iulie a.c., în jurul orei 06.00, împreună cu ginerele său Florin F.. Aceștia au intrat în pădure la cules de ciuperci, pe versant înspre Chiril, urmând ca la ora 08.00 să se întâlnească la mașină pentru a pleca acasă.

Cum Orest Macarencu nu s-a întors la ora stabilită, ginerele său l-a căutat prin zonă până la ora 17.00, după care a anunțat dispariția acestuia.

La fața locului s-au deplasat mai mulți polițiști împreună cu șase jandarmi, șapte salvamontiși și mai mulți angajați din cadrul Ocolului Silvic care au început să-l caute.

In seara zilei de 14 iulie 2018, la ora 21.20, Orest Macarencu s-a întors acasă, motiv pentru care au fost oprite căutările. La domiciliul acestuia s-au deplasat jandarmii Postului de Jandarmi Frasin,  care au constatat faptul că Orest Macarencu nu prezintă leziuni. Din discuțiile purtate cu acesta a reieșit faptul că bărbatul, în timp ce se afla în pădure, în zona vârfului Rarău, a văzut un urs și pentru a evita întâlnirea cu acesta a coborât și s-a deplasat în grabă, pierzându-și orientarea  și rătăcindu-se. Acesta a ajuns într-un târziu în comuna Crucea, de unde cu un autoturism de ocazie s-a deplasat acasă. (D.Z.)

Vezi si

Ministrul Mediului: ”Vom porni programul «Rabla local» în luna martie”. La Suceava, anul trecut, Primăria estima aproximativ 2.500 de beneficiari

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat joi, la Bistriţa, că programul “Rabla …