Un bărbat fără permis aflat la volanul unui BMW a intrat într-o mașină parcată, la Bădeuți

reportersite
09 noiembrie 2019, 5:55

Un echipaj de poliție din Milișăuți, care patrula joi pe raza localității Bădeuți, a observat pe un câmp din apropierea DN 2Hdouă autoturisme avariate. Echipajul de poliție a oprit pentru a stabili ce s-a întâmplat și a constatat că A. Constantin, de 21 de ani, din Bădeuți conducea autoturismul marca BMW (înmatriculat în Marea Britanie) pe direcția Rădăuți – Suceava, dar nu a adaptat viteza la condițiile de drum, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu autoturismul marca Audi care era parcat pe acostament, în fața porții unui imobil, autoturism ce îi aparține lui Ion L., din Bădeuți.

În urma tamponării a rezultat avarierea celor două autoturisme, fără a fi victime. Celor doi conducători auto li s-au solicitat documentele lor și ale autoturismelor implicate în accident, ocazie cu care s-a constatat că A. Constantin nu posedă și nici nu a posedat vreodată permis de conducere valabil pentru nicio categorie.

Cei doi șoferi au fost conduși la sediul Poliției Milișăuți pentru efectuarea de verificări suplimentare, unde a ieșit la iveală că autoturismul marca BMW nu are poliță RCA obligatorie valabilă, Constantin A. fiind sancționat contravențional în acest sens cu amendă și măsura complementară de reținere a plăcuțelor cu numerele de înmatriculare și a certificatului.

 

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, însă nu consumaseră băuturi alcoolice, rezultatele fiind 0,00 pentru ambii.

 

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducere a unui vehicul fără permis de conducere”, urmând a se da soluție procedurală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți. (O.S.)