Saturday , September 24 2022

Un bărbat din Zamostea a încercat să-și taie gâtul când s-a trezit cu polițiștii la ușă

Bărbatul este suspect într-un dosar, iar polițiștii s-au dus să-l ridice pentru audieri. Când oamenii legii au intrat în curte, el și-a trimis nepoata într-o altă cameră, a luat un cuțit și s-a înțepat oleacă în zona gâtului. Suspectul a ajuns la Spitalul Județean, unde a fost stabilizat

Polițiștii rurali din Bălcăuți, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Ră­dăuți, s-au deplasat marți, 20 noiembrie, în comuna Za­mos­tea, satul Badragi, pentru a-l identifica pe Valeriu S., de 62 de ani, din localitate și a-l conduce la sediul secției, unde urma să fie audiat în calitate de suspect într-un dosar penal în care este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „violență în familie”, „violare de domiciliu”, „distrugere” și „ne­respectarea ordinului de protecție”. Acțiunea s-a desfășurat în baza unui mandat de ­adu­cere emis de organele de ­cer­cetare penală și cu informarea Parchetului de pe lângă Jude­cătoria Rădăuți.

Valeriu S. se afla la locuința soției, Viorica S., de care în fapt este despărțit. La imobilul respectiv a fost găsit și Ioan U., care locuiește fără forme legale în casa respectivă, fiind într-o relație de concubinaj cu una din fetele lui Vioricăi S.. Atunci când polițiștii au pă­truns în imobil, în prima ca­me­ră din partea stângă a holului casei, pe patul de lângă cuptor a fost găsit Valeriu S. in­con­știent și cu o plagă tăiată la nivelul gâtului. Victima a fost preluată de o ambulanță che­mată la fața locului și transportată la Spitalul Județean Suceava, unde a fost stabilizată și diagnosticată cu plagă tăiată la nivelul gâtului.

La fața locului s-au depla­sat procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți și o echipă operativă din cadrul Poliției Siret. Sub coordonarea pro­cur­orului s-a efectuat cercetarea locului faptei și organele de cercetare penală s-au sesizat din oficiu cu privire la să­vâr­șirea infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”.

Din declarațiile lui Ioan U. și ale fiicei sale minore, De­nisa-Elena U., a rezultat că ei se aflau în cameră cu Valeriu S. la sosirea poliției și l-au văzut pe acesta cum a luat de pe masă un cuțit spunând că îl va pune în alt loc. După ce a ieșit din cameră Ioan U. pentru a vorbi cu polițiștii, Valeriu S. i-a solicitat fetiței să părăsească încăperea, aceasta plecând în camera bunicii. Discuțiile au durat circa un minut, iar Valeriu S. a fost găsit cu plagă tăiată la nivelul gâtului. În timpul cercetării la fața locului a fost găsit pe cuptorul din ca­me­ră și ridicat cuțitul despre care martorii au declarat că a fost luat de pe masă de bărbat și  care prezenta urme de sânge pe lamă.

Din verificări s-a stabilit că în contextul cercetărilor ce se efectuează față de el, Valeriu S. a încercat să se sinucidă.

Polițiștii continuă cerce­tă­rile în acest caz sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „vătă­mare corporală din culpă”. (O.S.)

 

Vezi si

Exercițiu tactic inedit, la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc

În data de 22 septembrie, la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” a avut loc …