Saturday , December 3 2022

Un bărbat din Vereşti a fost trimis în judecată după ce a lovit cu o bâtă în cap un consătean care nu i-a înapoiat o butelie

Un bărbat de 37 de ani l-a lovit cu o bâtă în cap pe un consătean care nu i-a înapoiat o butelie pe care i-o împrumutase. Agresorul a fost trimis în judecată pentru tentativă de omorparchet2

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Daniel Hulboacă, de 37 de ani, din comuna Vereşti, cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor.

Anchetatorii au stabilit faptul că în seara de 29 noiembrie 2017, în jurul orei 19.00, persoana vătămată U.V., în vârstă de 61 de ani, se deplasa spre locuinţa sa cu bicicleta, împreună cu numita A.V. pe raza satului Bursuceni.

Pe drum, cei doi au fost depăşiţi de căruţa în care se aflau cei doi copii ai inculpatului Daniel Hulboacă, iar la scurt timp după ce faetonul a trecut de cele două persoane şi-a făcut apariţia inculpatul Daniel Hulboacă. Acesta s-a îndreptat spre victimă şi a iniţiat un scandal, o altercaţie verbală, reproşându-i bărbatului că are o datorie la el, că trebuie să îi returneze o butelie ori contravaloarea în bani a acelui bun.

În momentele imediat urmă­toare, inculpatul a iniţiat un atac asupra persoanei vătămate, i-a aplicat acesteia o lovitură cu o bâtă în zona capului. Lovitura a fost una foarte puternică şi băr­­batul de 61 de ani a fost proiectat la sol, în apropierea unui şanţ.

Nu după mult timp, la faţa locului au revenit cei doi copii ai inculpatului, iar agresorul a urcat victima în căruţă şi a transportat-o la domiciliul acesteia. Victima a fost transportată la spital a doua zi.

Potrivit raportului de constatare medico-legală emis de Serviciul de Medicină Legală Su­ceava, victima a prezentat un traumatism cranio-facial grav cu stare de comă (hematom extradural fronto-parietal stâng) ce a necesitat intervenţie chirurgicală de urgenţă, fractură cominutivă fronto-temporo-parietal stân­­gă, o echimoză cu hemoragie subconjunctivală stânga, excoriaţii. Leziunile au necesitat pentru vindecare 40 – 45 zile de îngrijiri medicale, viaţa victimei fiind pusă în primejdie.

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Su­ceava.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. (D.Z.)

 

Vezi si

Peste 23,6 milioane de lei au încasat sucevenii care au cazat refugiați ucraineni

De la începutul războiului în Ucraina, România a cheltuit 75 de milioane de euro pentru …