Sunday , June 26 2022

Un bărbat din Siret a fost tâlhărit de doi tineri pe care i-a luat la ocazie, care l-au obligat să scoată de pe card 4.000 de lei

Polițiștii orașului Frasin au reușit prindă doi tineri din orașele Frasin și Gura Humorului, care prin amenințări și acte de constrângere l-au determinat pe un bărbat să le dea peste 4.000 de lei. Cei doi tâlhari au fost reținuți și introduși în arestul IPJ Suceava.

politisti

La data de 27 august 2017, la ora 04.00, Stefan A., de 31 de ani, din orașul Siret, a reclamat faptul că, în timp ce se afla în ora­șul Frasin, o persoană pe care nu o cu­noaște l-a obligat să scoată și să-i dea de pe card suma de 4.000 de lei. Din cercetările polițiștilor a rezultat că în ziua de 26 august a.c., reclamantul, împreună cu alți doi prieteni, s-a deplasat în satul Bucșoaia, orașul Frasin, pentru a se întâlni cu o fată. Din municipiul Suceava a luat la ocazie doi tineri necunoscuți, care au afirmat că merg, de asemenea, până în localitatea Bucșoaia. Când au ajuns în orașul Gura Humorului, tinerii s-au oprit la un magazin non – stop de unde au cumpărat alcool, pe care l-au consumat împreună, mai puțin șoferul, după care și-au continuat drumul.

În jurul orei 03.30, când au ajuns în satul Bucșoaia, cei doi tineri luați la ocazie i-au cerut șoferului să oprească mașina pentru a coborî, iar în momentul în care mașina a fost oprită, unul din cei doi tineri necunoscuți a smuls din contact cheile vehiculului și a cerut suma de 200 de lei în schimbul lor. Proprietarul autoturismului i-a dat suma de 200 de lei, moment în care individul i-a smuls portofelul din mână. Verificând con­ținutul portofelului, cei doi necunoscuți au găsit un card și i-au cerut persoanei vătămate codul PIN pentru a efectua extragere de numerar. Stefan A. a refuzat acest lucru, însă prin amenințări i-a fost indusă o stare de teamă, ulterior fiind de acord să se deplaseze împreună cu unul din tinerii necunoscuți la un bancomat pentru a face o extragere în ­va­loare de 4.000 de lei. În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „tâlhărie calificată”.

În urma cercetărilor și a investigațiilor făcute de polițiști au fost prinși cei doi tâlhari, respectiv Cosmin Constantin Ciucuriță, de 21 de ani, din Frasin și Răzvan Bădrăgan, de 19 ani, din orașul Gura Humorului. Cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore pentru „tâlhărie calificată”, fiind intro­duși în Arestul IPJ Suceava. Ulterior, cei doi au fost prezentați Judecătoriei Gura Humorului cu propunere de arestare preventivă, instanța dispunând luarea față de in­culpați a măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 30 zile începând cu principala obligație de a nu părăsi localitatea de domiciliu.

 Ciucuriță și Bădrăgan au fost prinși și la furat de motorină pe o stradă din Scheia

In noaptea de 9 spre 10 mai 2017, la ora 00.30, în timp ce patrula pe strada Aviatorului din satul Scheia, grupa Serviciului de Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Suceava a observat un autoturism Audi, înmatriculat în Marea Britanie, în care se aflau mai multe persoane. Legitimând persoanele din interior s-a constatat că la volanul mașinii se afla Cosmin Constantin Ciucuriță, de 21 de ani, din localitatea Bucșoaia, orașul Frasin, care a spus că așteaptă o persoană care urma să-i dea niște motorină. Pe bancheta din spate se aflau Răzvan Bădrăgan, de 19 ani, din orașul Gura Humorului și Tiberius Ciucuriță, de 35 de ani, din localitatea Bucșoaia, orașul Frasin, văr cu primul.

Cum șoferul nu a putut prezenta documentele personale și cele ale mașinii, polițiștii au făcut un control corporal asupra acestora și a autoturismului, ocazie cu care în portbagaj au fost găsite șapte canistre goale și un furtun. In fața banchetei din spate au fost găsite o canistră, un furtun și un clește tip mops.

Deoarece existau suspiciuni cu privire la săvârșirea unei infracțiuni de „furt”, au fost verificate împrejurimile, ocazie cu care, la o distanță de aproximativ 50 de metri de locul în care a fost găsit autoturismul respectiv, a fost găsit camionul Scania, tip basculantă, ce era parcat în afara părții carosabile, care avea introdus în rezervor un furtun, bușonul fiind desfăcut. După ce a fost întrebat dacă are cunoștință despre cele constatate, Cosmin Constantin Ciucuriță a recunoscut că a intenționat să sustragă combustibil din basculanta respectivă.

Cauza a fost prezentată procurorului de serviciu de la Parchetul de pe lângă Jude­cătoria Suceava, care a apreciat atunci că nu se impune luarea măsurii reținerii făptuitorilor. În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii „tentativei la infracțiunea de furt calificat”. (Dănuț ZUZEAC)

 

Vezi si

129 de amenzi, 17 permise reținute și 17 certificate de înmatriculare retrase sâmbătă noaptea, în timpul unei razii pe străzile municipiului Suceava

Începând de sâmbătă seara, de la ora 17.00 și până duminică dimineață la ora 04.00, …