Monday , February 6 2023

Un bărbat din Scheia care și-a trimis fiul de nouă ani la furat a fost reținut

Un bărbat de 50 de ani, care și-a trimis fiul de nouă ani să fure din locuința unui consătean, a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore sub aspectul comiterii infracțiunii de instigare la furt calificat

retinut

Aproape zilnic, polițiștii suceveni vorbesc despre delincvența juvenilă, despre implicarea tot mai des a tinerilor în fapte de natură infracțională. Aceștia au inițiat campanii de responsabilizare și încearcă să își adapteze tehnicile de intervenție preventivă la grupul țintă reprezentat de minori, o categorie ce necesită o abordare specială și inovatoare.
De fiecare dată, polițiștii au subliniat rolul pe care familia trebuie să îl aibă în formarea unei atitudini corecte a tânărului, despre rolul de formator de opinie al părintelui în relația cu copilul. Exemplul personal al părintelui este cel care determină în mod esențial evoluția ulterioară a copilului, atât în plan personal, cât și profesional. Când însă propriul părinte te trimite să furi, profitând de lipsa responsabilității copilului în fața legii, viitorul tânărului se ruinează înainte de a fi început. În astfel de cazuri, intervenția instituțiilor abilitate trebuie să fie fermă și să urmărească atât pedepsirea celor care instigă la comportamente antisociale, cât și protejarea drepturilor și intereselor minorului.
Polițiștii suceveni au dispus reținerea unui bărbat de 50 de ani care și-a trimis propriul fiu de numai nouă ani să fure din locuința unui consătean.
La data de 27 noiembrie 2016, la ora 06.00, în continuarea cercetărilor făcute în dosarul penal privind săvârșirea infracțiunii de „instigare la furt calificat”, în baza mandatului de percheziție domiciliară emis de Judecătoria Suceava, polițiștii au făcut o percheziție domiciliară la locuința lui Vasile Cerlincă, de 50 de ani, din comuna Scheia.
Cu ocazia percheziției, într-o anexă a locuinței lui Vasile Cerlincă a fost găsită o drujbă, care a fost furată în ziua de 9 noiembrie 2016 din curtea lui Mihai M., de 51 de ani, din aceeași localitate. Suspectul Vasile Cerlincă și fiul acestuia în vârstă de nouă ani au fost duși la sediul poliției, ocazie cu care au recunoscut săvârșirea faptei. Bărbatul a fost reținut pentru de 24 ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Suceava. În acest caz cercetările sunt continuate de Poliția comunală Scheia sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „instigare la furt calificat”. (D.Z.)
 
 

Vezi si

Peste 500 de șoferi testați în weekend cu aparatele etilotest și drugtest de polițiștii suceveni

Și în weekend-ul recent încheiat, zilnic, peste 100 de polițiști au acționat pe drumurile publice, …