Saturday , July 20 2024

Un bărbat din Olanda și-a salvat fiica, aflată în județul Suceava, sunând la 112

 Un bărbat din Olanda și-a salvat fata, aflată în România, la o adresă din județul Suceava, care trimisese imagini care sugerau că vrea să își ia viața, sunând la 112. În acțiune au fost implicați operatori 112 din Olanda, România și Republica Moldova.

”Disperarea unui tată care a cerut ajutor pentru fiica sa la 112, de la mii de kilometri distanță. Urmează o serie de evenimente care vorbesc despre primejdie, intuiție și cooperare contracronometru. Un apel care a unit operatorii 112 din Olanda, România și Republica Moldova”, arată o informare a Serviciului de Transmisiuni Speciale (STS) .

La București, un operator STS al Serviciului de urgență 112 a preluat un apel transferat de la 112 Olanda, un tată a cerut ajutor pentru fiica sa. Bărbatul, care nu știe decât poloneză, rusă sau ucraineană, a comunicat în câteva cuvinte pe care le cunoaște în engleză că fiica sa se află în România și crede că e în primejdie.

Pe fir au intrat și colegii de la 112 Republica Moldova. Ei au ajutat la traducere și înțeleg că fiica bărbatului a trimis imagini care sugerau că aceasta vrea să își ia viața. Nu se cunoștea însă adresa exactă la care se află. În încercarea de a o localiza, operatorul 112 de la București a cerut mai multe detalii, cu intenția de a coopera cu Poliția pentru a o găsi în siguranță. ”Experiența operatorului: descoperă într-una dintre fotografiile trimise o adresă din județul Suceava”, arată reprezentanții STS.

O echipă a fost trimisă la fața locului, iar fata a fost găsită și salvată.

„Deși o comunitate globală, în momente de vulnerabilitate, granițele și barierele lingvistice pot fi depășite mai ales când e nevoie de ajutor pentru cei aflați în primejdie”, arată STS. (O.S.)

 

Vezi si

Echipa USV s-a calificat în sferturi la Campionatul European Universitar din Ungaria

Handbaliștii suceveni și-au asigurat primul loc în Grupa C, după 36-29 cu Universitatea din Minho …