Friday , September 30 2022

Un bărbat din Cacica s-a împușcat accidental la o partidă de vânătoare

Poliția orașului Gura Humorului a informat I.P.J. Suceava sâmbătă, 19 ianuarie, despre faptul că la Spitalul orașului Gura Humorului s-a prezentat H.I., de 54 de ani, din comuna Cacica, accidentat la o partidă de vânătoare.

O echipă operativă din cadrul IPJ Suceava – SAESP s-a deplasat la fața locului  și a constatat că bărbatul rănit și F.D.P., de 48 de ani, din comuna Cacica, sunt membri vânători în cadrul A.V.P.S. Ghenu și sâmbătă, în jurul orelor 15:00, având emisă autorizație de vânătoare colectivă din 18 ianuarie, s-au deplasat împreună în zona cimitirului din localitatea Cacica. Cei doi s-au așezat în standuri la o distanță de aproximativ 700 metri unul de celălalt, iar după aproximativ o oră F.D.P. a auzit o împușcătură din direcția colegului său, care i-a relatat că s-a împușcat în picior deoarece i s-a descărcat arma accidental.

Bărbatul rănit l-a contactat telefonic pe fiul său, care a venit cu mașina la locul comiterii faptei, l-a transportat  pe tatăl său acasă, unde și-a depozitat și asigurat arma și ulterior l-a transportat la Spitalul orașului Gura Humorului în vederea acordării de îngrijiri medicale, fiind ulterior transferat la Spitalul Județean Suceava. Diagnosticul stabilit a fost de  „plagă împușcată antepicior stâng”.

Polițiștii au ridicat arma lui F.D.P., iar arma lui H.I. urmează a fi ridicată de la domiciliul acestuia la externare, pentru a fi supusă unei constatări criminalistice. În acest caz, oamenii legii au întocmit dosar penal  sub aspectul comiterii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă”,  „uz de armă fără drept”, „neluarea măsurilor legale  de securitate și sănătate în muncă” și  „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”. (O.S.)

 

Vezi si

Primarul Lungu felicită Foresta după meciul cu UTA Arad și anunță că acum se toarnă fundațiile la Baza sportiva tip 1, unde va fi construit un nou stadion

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a participat la meciul de fotbal din Cupa României dintre …