Monday , March 4 2024

 Un bărbat de 67 de ani a murit într-o pădure din Mălini, după ce a fost lovit de rădăcina unui arbore smuls din pământ

Marți, 28 noiembrie, Moraru Ion, din Mălini,   în vârstă de 67 de ani , l-a rugat pe consăteanul său A. G., care deține o firmă de exploatare forestieră, să îl ia în pădure pentru a-și pregăti niște crengi, urmând ca în zilele următoare să le ducă acasă.

La orele 08:30, A.G l-a lăsat pe Moraru Ion în Cantonul Nemțișoru, după care a plecat să își desfășoare activitatea de exploatare. În jurul orei 13.30, A.G. a observat  în stânga Părăului Iugii o rădăcină de arbore rostogolită de pe o pantă, iar  Moraru Ion era căzut inconștient, la circa 2 metri de ea.

A.G. a apelat SNUAU 112 și a sesizat cele întâmplate și a precizat că arborele în cauză a fost doborât de vânt în cursul lunii septembrie anul 2023,  rădăcina de arbore fiind scoasă din pământ, iar cu o zi înainte a fost secționată pe o suprafață de 90% de trunchiul arborelui, fiind lăsată așa pentru a fi trasă cu TAF-ul. Bărbatul presupune că Moraru Ion a vrut să urce o pantă, moment în care s-a prins de rădăcina care s-a desprins și l-a lovit.

La fața locului a sosit o ambulanță cu un echipaj medical din cadrul Spitalului Fălticeni, care a constatat decesul bărbatului de 67 de ani.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „ucidere din culpă”.

Vezi si

250 de medici stomatologi au participat la un curs organizat de Colegiul Medicilor Stomatologi Suceava

Sâmbătă, 2 martie 2024, Colegiul Medicilor Stomatologi Suceava (CMS-SV) a organizat o întâlnire la care …