Un bărbat de 31 de ani, prins la Sadova conducând beat și fără permis

reportersite
21 octombrie 2019, 6:56

În noaptea de sâmbătă spre duminică, în urma unor controale rutiere, mai mulți șoferi au fost prinși băuți la volan pe drumurile din județ.

Astfel, la ora 00.50, polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală 11 Pojorâta au oprit pentru control, pe DN 17 A din comuna Sadova, autoturismul  condus de un bărbat de 31 de ani, din comuna Vatra-Moldoviței.

Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a stabilit că bărbatul nu deține permis de conducere.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducere a unui vehicul fără permis de conducere” și „conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”. În aceeași noapte, la ora 03:20, un echipaj din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc a oprit pentru control, pe DN17A din comuna Sadova, autoturismul condus de un localnic de 51 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”. (O.S.)