Tuesday , January 31 2023

Un bărbat de 25 de ani din Vama, fără permis, s-a răsturnat cu un Jeep în care se mai aflau patru adolescenți

Individul s-a ales cu dosar penal pentru „vătămare corporală din culpă”, “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, “instigare la mărturie mincinoasă”, ,,părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia” și ,,conducere fără permis” pentru că după accident a repus mașina pe roți și i-a învățat pe tinerii din mașină să declare că la volan s-ar fi aflat un alt bărbat.

Luni seara, în jurul orei 20.58, M. Victor, de 25 ani, din Vama, în timp ce conducea autoturismul JEEP, în care se aflau și P. Daniel, în vârstă de 18 ani, F. Eduard, în vârstă de 16 ani, G. Gabriela, în vârstă de 15 ani și G. Irina, în vârstă de 13 ani, pe DJ 176 din Vama,  la un moment dat, ajuns într-o curbă la stânga, nu a adaptat viteza la condițiile de drum, ocazie cu care a pierdut controlul asupra direcției de deplasare intrând în derapaj și mai apoi răsturnându-se pe laterala dreaptă a vehiculului, pe partea carosabilă.

După accident, tinerii au repus mașina pe roți, fiind găsită de polițiști pe axul drumului cu fața spre comuna Vatra Moldoviței.

În urma producerii accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului auto M. Victor, căruia i-au fost acordate îngrijiri medicale la Spitalul din Câmpulung Moldovenesc, unde a fost diagnosticat cu „contuzie gambă dreaptă cu plăgi escoriate și contuzie coloană cervicală”. Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatele fiind de 0, 00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Au fost efectuate verificări în baza de date, constatând faptul că M. Victor nu posedă permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule. Cu ocazia cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că, M. Victor după producerea accidentului i-a îndrumat pe ocupanții  autovehiculului să declare în fața lucrătorilor de poliție că autoturismul a fost condus de către un alt bărbat, P. D.,  încercând astfel să se sustragă de la răspunderea personală.

De asemenea, cu ocazia cercetărilor efectuate, s-a stabilit faptul că P. D. i-a încredințat autoturismul JEEP, lui M. Victor, deși știa faptul că acesta nu este deține permis de conducere.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „vătămare corporală din culpă”, ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ,,instigare la mărturie mincinoasă”, ,,părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia” și ,,conducere fără permis”.

Vezi si

Vaccinarea anti HPV a adolescentelor continuă și anul acesta prin cabinetele medicilor de familie

Anul trecut, peste 500 de fete au primit acest vaccin, cu acordul părinților. Reprezentanții DSP …