Un bărbat bolnav psihic s-a aruncat în râul Moldova, sub ochii soției, la Gura Humorului

reportersite
30 iunie 2020, 5:20

Duminica, la ora 20,16, Poliția Gura Humorului a fost sesizată prin 112 de C. G., din localitate, cu privire la faptul că soțul său C. M., de 28 ani, s-a legat singur de mâini și de picioare, după care s-a aruncat în râul Moldova, în aval de podul suspendat din Parcul Ariniș Gura Humorului, cu intenția de a se sinucide.

Politie, masina

În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că, C. G. este căsătorită legal cu C. M. din luna august 2019 și locuiesc împreună la domiciliul părinților soțului, amândoi suferind de afecțiuni psihice.

Bărbatul suferă de schizofrenie, iar soția sa a fost diagnosticată cu epilepsie, ambii fiind sub tratament medical.

În ultimele luni, cei doi soți au avut trei tentative de suicid, doar intervenția familiei făcând ca gestul lor să nu fie dus la îndeplinire, cu circa o lună în urmă fiind și internați din acest motiv, la Spitalul de Psihiatrie C-lung Moldovenesc, unde au rămas sub tratament timp de o săptămână.

În ziua de 28.06.2020, în jurul orelor 15,30-16,00, cei doi soți au plecat să se plimbe în Parcul Ariniș Gura Humorului, dar la plecare,bărbatul a luat asupra sa mai multe pliculețe cu un medicament folosit în tratarea epilepsiei.

În timp ce treceau puntea suspendată de peste râul Moldova, bărbatul a înghițit medicamentul din pliculețe, după care a schimbat brusc direcția de mers și a luat-o prin pădure, spre marginea albiei râului. Deși soția sa l-a întrebat de ce face acest lucru, el a refuzat să răspundă, dar ajuns pe malul râului Moldova, în aval de puntea suspendată, la aproximativ 500-700 m de aceasta, și-a legat cu un șiret de încălțăminte, o mână și un picior și a intrat în apă, spunându-i soției că dorește să se sinucidă. Aceasta a încercat să-l împiedice, l-a tras afară din râu, dar el și-a continuat intenția suicidală și și-a introdus capul în apă, îndreptându-se spre partea de râu mai adâncă și mai repede.

 

Soția sa l-a pierdut la un moment dat din vedere, dar crezând că acesta a reușit să iasă din apă, pe celălalt mal, s-a dus acasă să-l caute.

 

În momentul în care a realizat că C. M. nu s-a mai întors la domiciliu a apelat 112, pentru a sesiza cele întâmplate.

 

După sesizare, s-au constituit echipe mixte de căutare, compuse din lucrători de poliție, jandarmi și pompieri, care au răscolit ambele maluri ale râului Moldova, dar nu s-a reușit identificarea celui în cauză.