Un bărbat băut și fără permis s-a răsturnat cu mașina în șanț în timp ce era urmărit de poliție

reportersite
25/02/20 ora:5:15am

El a depășit mașina Poliției Rurale Preutești, care l-a urmărit 500 de metri și l-a găsit cu Skoda în șanț. In mașină de aflau trei persoane, care nu au suferit leziuni. Conducătorul auto, un bărbat de 31 de ani din Fălticeni, avea 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat

Un echipaj de la Secția 12 Poliție Rurală Preutești, fiind în serviciul de patrulare pe DJ 208, pe raza comunei Preutești, a fost depășit în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 01.45, de un autovehicul marca SKODA și deoarece acesta avea un mers sinuos, polițiștii au pornit semnalele acustice și luminoase, plecând în urmărirea acestuia. După aproximativ 500 de metri Skoda s-a răsturnat în afara părții carosabile.

Din mașină au ieșit trei persoane, acestea declarând că nu au suferit leziuni.

A fost solicitată și intervenția unui echipaj de la Ambulanța Fălticeni, care a sosit la fața locului, dar niciunul dintre ocupanții mașinii nu a dorit să fie preluat și transportat la spital.

Autovehiculul marca Skoda era condus de Ionuț P., de 31 de ani, din Fălticeni, care a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, conducătorul auto a declarat că nu posedă permis de conducere. El a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni, unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge la interval de o oră, în ­ve­derea stabilirii cu exactitate a  alcoolemiei.

 

În cauză anchetatorii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „conducere a unui vehicul fără permis de conducere”, cercetările urmând a fi continuate de Postul de Poliție Preutești. (O.S.)