Sunday , December 4 2022

Un bărbat a murit strivit de TAF-ul pe care îl conducea

accident-politie2

Un bărbat din Râşca a fost găsit mort în pădurea din localitate . Victima luase un TAF şi a mers în pădure unde, din cauza terenului denivelat, utilajul s-a răsturnat prinzându-l sub el pe şofer

Joi, 25 aprilie, în jurul orei 13.50, agenţii Postului de Poliţie Râşca, au fost sesizaţi de Gheorghiţă M., din localitate cu privire la faptul că Petruş Alexe, de 34 ani, din comuna Râşca a decedat în pădurea cantonului silvic „Plopu”, după ce s-a răsturnat cu un tractor auto forestier (TAF). La faţa locului s-a deplasat echipa operativă iar din verificările efectuate s-a stabilit că Petruş Alexe era vărul soţiei lui Gheorghiţă M. şi ajuta la treburi în gospodărie.Gheorghiţă M. este administratorul de la SC Isidor Ambient SRL din Râşca ce are ca obiect de activitate exploatarea de material lemnos, având un TAF, care era parcat la domiciliul acestuia, unde are şi sediul societăţii. În jurul orelor 08.00, Gheorghiţă M. a plecat împreună cu soţia în municipiul Fălticeni, iar la aceştia acasă a rămas Petruş Alexe. În jurul orei 12.45 cei doi s-au întors şi au observat că Petruş Alexe nu era acasă şi nici TAF-ul nu era în curte, fiind urme ale roţilor de ieşire din curte. Dându-şi seama că Petruş Alexe a plecat cu TAF-ul în pădure, locuind la o distanţă de circa 60 de metri faţă de marginea pădurii, Gheorghiţă M. a plecat pe drumul forestier „Moişa” în căutarea acestuia, ştiind că i-a spus că vrea nişte lemne de foc.
Ajungând în locul numit „Pârâul Sihastrului”, pe teren accidentat, a găsit TAF-ul răsturnat iar pe Petruş Alexe sub TAF. L-a scos şi a încercat să-i acorde primul ajutor, dar când a văzut că este decedat l-a lăsat acolo, a plecat şi a anunţat poliţia. Victima nu avea calificare pentru a lucra ca TAF-ist şi nu era angajat la societatea comercială. Cadavrul a fost depus la Morga Spitalului Municipal Fălticeni în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzei morţii, fiind sesizat Serviciul de Medicină Legală Suceava. Oamenii legii au întocmit un dosar penal ce urmează să fie soluţionat procedural. (C.Z.)

Vezi si

Tabăra de la Bucșoaia este încă departe de modernizare

Studiul pentru modernizarea Taberei Bucșoaia se apropie de final, dar nu în ritmul în care …