Saturday , February 4 2023

Un bărbat a murit după ce a căzut de pe scuter

Un bărbat de 62 de ani, din Zvoriștea, a murit după ce a căzut de pe scuter, la Zamostea2 accident

La data de 28 iulie 2018, la ora 19.51, Poliția orașului Siret a fost anunțată prin 112 de către Alexandru G. despre faptul că pe raza comunei Zamostea, în apropierea ci­mitirului, o persoană a căzut de pe scuter și este inconștientă. În urma cercetărilor făcute de polițiști s-a stabilit că Mihai Luchian, de 62 de ani, din comuna Zvoriștea, în timp ce conducea scuterul pe DJ 291A, pe raza satului Lunca, comuna Za­mostea, cu viteză redusă, din motive necunoscute a căzut. O persoană care se afla la fața locului a observat că scuteristul este inconștient și a sunat la 112. Martorul ocular a precizat că victima purta cască de protecție.

Medicii sosiți la fața locului au încercat să-l resusciteze pe Mihai Luchian, însă după circa 50 de minute au fost nevoiți să declare decesul acestuia. Din primele verifi­cări, cadavrul avea numai urme de leziuni minore și mopedul nu avea avarii care să conducă la concluzia că victima s-ar fi deplasat cu viteză sporită. Din discuțiile purtate de polițiști cu membrii familiei s-a conclu­­zionat că există posibilitatea ca de­­cesul să fi survenit din cauză ­natu­rală și nu în urma căderii de pe scu­ter. Anchetatorii au dispus efec­tuarea unei necropsii pentru stabilirea cauzei decesului. In acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de „ucidere din culpă”.

In aceeași zi, în jurul orei 19.10, Niculai Vereha, de 63 de ani, din comuna Vatra Moldoviței, în timp ce conducea scuterul Honda, neînmatriculat, pe DC Paltinu, pe raza comunei Vatra Moldoviței, din direcția DN 17A spre satul Paltinu, într-o curbă ușoară la stânga, a pierdut controlul asupra mopedului, a părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune laterală cu gardul situat pe partea dreaptă a drumului. În urma accidentului rutier a rezultat rănirea ușoară a lui Niculai Vereha care a fost transportat la Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc pentru îngrijiri me­­dicale. Acesta a fost testat cu apa­ratul etilotest, rezultatul fiind de 0,71 mg/l în aerul expirat, după care i-au fost recoltate probe biologice de sân­ge în vederea stabilirii alcoo­lemiei. Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru infracțiunile de „vătămare corporală din culpă”, „conducere sub influența alcoolului”, „conducere fără permis” și „conducerea unui vehicul neînmatriculat”. (D.Z.)

 

Vezi si

CSU Suceava a reluat campionatul cu o înfrângere la limită în fața celor de CSM București

CSU Suceava a reluat campionatul Ligii Naționale la handbal masculin cu o înfrângere la limită, …