Saturday , October 1 2022

Un bărbat a murit ars de viu în casa sa din Solca

Un bărbat de 65 de ani, din Solca, a aprins focul în sobă, iar hainele i-au luat foc. El nu a putut să stingă flăcările și a murit intoxicat cu fum, dar și din cauza arsurilor suferite

pompieri

La data de 10 aprilie 2017, la ora 12.32, Poliția orașului Solca a fost anunțată prin 112 despre faptul că Gheorghe P., de 65 de ani, din localitate, a decedat într-o cameră a casei sale. Din cercetările polițiștilor a rezultat faptul că bărbatul locuia împreună cu mama sa, însă într-o anexă a casei, separată de casa mamei sale. Gheorghe P. era cunoscut cu afecțiuni medicale, respectiv cu o formă de paralizie a coloa­nei/membrelor, acesta deplasându-se doar susținut sau cu ajutorul cadrului metalic.

Cadavrul a fost găsit în anexă, pe pardoseala din fața sobei de încălzit, dezbrăcat, având pe corp urme de material supraelastic carbonizat. Acesta prezenta urme de ardere pe tot corpul și urme de destratificare a pielii. Pe linoleumul pe care a fost găsit cadavrul, în jurul acestuia au fost de asemenea depistate urme de material textil ars. În momentul găsirii cadavrului, ușița sobei de încălzit a fost găsită deschisă, în cameră persistând fum destul de puternic. Sub ușa sobei erau mai mulți cărbuni.

In urma cercetărilor făcute la fața locului, pe cadavru nu au fost depistate urme vizibile de violență, cu excepția celor de ardere. De asemenea, nu au fost găsite urme sau împrejurări care să ateste comiterea unei infracțiuni. Din declarațiile martorilor a rezultat faptul că Gheorghe P. își aprindea și întreținea singur focul în camera în care locuia și în momentul în care a vrut să pună lemne pe foc i s-au aprins hainele din material textil inflamabil și din cauza paraliziei de care suferea nu a reușit să stingă flăcările, murind intoxicat cu fum sau pe fondul arsurilor suferite.

Cadavrul a fost transportat la morga Spitalului orașului Gura Humorului în vederea efectuării ne­cropsiei și a stabilirii cu exactitate a împre­jurărilor morții. In acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de „ucidere din culpă”. (D.Z.)

Vezi si

Săptămâna Europeană a Sportului la Grădinița ”Țăndărică” Suceava

Grădinița cu Program Normal ”Țăndărică” Suceava a derulat  în perioada 23-30 septembrie a.c. Săptămâna Europeană …

One comment

  1. Gheorghe P , de ce nu i se da numele intreg ? Poate il cunoastem ? Mai bine nu publicati nimic ca e tot aceia.