Thursday , August 5 2021

Un bărbat a fost găsit mort în albia pârăului Soloneț după o partidă de șah cu un vecin

Bărbatul în vârstă de 69 de ani a căzut de pe un pod de fier din Pârteștii de Jos. Cadavrul a fost găsit de politiști la 50 de metri în aval, prins între niște crengi

Un bărbat în vârstă de 69 de ani, din comuna Pârteștii de Jos a fost găsit mort, duminică noapte, în albia părâului Soloneț. Din primele cercetări ale politiștilor, bărbatul ar fi căzut de pe un pod de fier, în timp ce se întoarcea spre casă de la o partidă de șah jucată la un consătean acasă.

Poliția Rurală Gura Humorului a fost sesizată de către Ecaterina R. asupra faptului că șotul acesteia a plecat duminică după-amiază la o persoană din localitatea Pârteștii de Jos pentru a juca șah.

În jurul orei 22.30, văzând că soțul nu revine la domiciliu, l-a contactat telefonic pe acel bărbat, care i-a transmis că numitul Constantin R. a plecat spre domiciliul său în jurul orei 22.25.

În timp ce lucrătorii de poliție se deplasau spre locuința apelantei, în momentul în care se aflau pe podul din fier suspendat, construit peste albia pârâului Soloneț, au observat la lumina lanternei, în albia pârâului, un material textil de culoare galben. Trecând pe celălalt mal al pârâului, la o distanță de circa 50 de metri în aval de pod, s-a putut observa cadavrul unei persoane de sex masculin, care nu dădea semne vitale, acesta fiind ancorat în niște crengi.

La fața locului a fost solicitat sprijin angajaților ISU Suceava, care au procedat la scoaterea cadavrului din albia pârâului. Fiind adus la mal, s-a constatat că aparține numitului Constantin R., aspect confirmat de un angajat ca paznic la Primăria Pârteștii de Jos.

La fața locului a fost solicitat și un echipaj de ambulanță, care nu a putut decât să constate decesul celui în cauză.

Fiind efectuată examinarea vizuală a cadavrului, nu au fost identificate urme de lovire sau zgâriere care ar fi putut produce decesul acestuia.

Din verificările efectuate, s-a constatat faptul că numitul Constantin R. a fost văzut în jurul orei 23.00 la un bar situat pe raza satului Pârteștii de Jos, de unde a cumpărat două sticle cu vin și părea a fi sub influența băuturilor alcoolice.

Cadavrul a fost depus la morga Spitalului Orășenesc Gura Humorului, urmând a fi efectuată necropsia acestuia.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă. (O.S.)

Vezi si

Vicecampionul olimpic Marius Cozmiuc și-a „medaliat” bunicul din Costâna, care a împlinit 83 de ani

Suceveanul Marius Cozmiuc, medaliat cu argint, alături de Ciprian Tudosă, în proba de dublu rame …