Thursday , February 2 2023

Un bărbat a fost găsit înecat într-un bazin de acumulare din Fălticeni

Un bărbat de 60 de ani, surdo-mut, care lucra ocazional la o firmă ce are închiriate mai multe bazine în apropiere de iazul Somuz II din Fălticeni, a fost găsit înecat într-unul dintre bazine spanzurat, medicina legala

La data de 5 iulie 2018, pe la ora 14.20, Poliția municipiului Fălticeni a fost anunțată prin 112 de Gabriel R., din comuna Scheia, despre faptul că într-un bazin de acumulare situat în apropierea stației de epurare Fălticeni se află o persoană înecată. În urma verificărilor făcute de polițiști s-a stabilit faptul că IF Raicu Elena, cu sediul în municipiul Suceava, are închiriat de la fosta SC PISCICOLA SA Fălticeni mai multe bazine situate în apropierea iazului Somuz II.

Pe la ora 14.00, Gabriel R. a observat într-unul dintre bazine o persoană înecată ce plutea pe luciul apei, motiv pentru care a sunat la 112. La fața locului s-au deplasat pompierii de la Detașamentul de Pompieri Fălticeni, care au extras cadavrul din apă. Persoana decedată a fost identificată ca fiind Florinel Bergheaua, de 60 de ani, din comuna Hârtop.

De asemenea, s-a stabilit faptul că decedatul era surdo – mut, nu era angajat al societății ce deține iazul și bazinele, dar ocazional îi mai ajuta la treabă pe cei de la firma menționată, ultima dată fiind văzut la data de 2 iulie 2018.

Cadavrul bărbatului nu prezenta urme vizibile de violență. Polițiștii au anunțat Serviciul de Medicină Legală Suceava pentru efectuarea necropsiei, în vederea stabilirii mecanismului producerii morții, cadavrul fiind depus la morga Spitalului Municipal Fălticeni. In acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „ucidere din culpă”. (D.Z.)

Vezi si

 Activități desfășurate de polițiștii suceveni pentru prevenirea violenței în mediul școlar (FOTO)

În perioada 30 ianuarie –  3  februarie 2023, polițiștii organizează o serie de activități suplimentare …