Thursday , March 30 2023

Tânăr de 18 ani din Boura- Forăști, fără permis, urmărit de poliție vreo 7 km, până s-a împotmolit cu mașina în noroi

Duminică seara, la ora 23.30,  pe raza satului Valea Bourei, comuna Dolhești, polițiștii au efectuat semnal de oprire unui autoturism, dar șoferul a mărit viteza de deplasare, refuzând să oprească la semnalele agenților de poliție. Polițiștii au trecut imediat la urmărirea mașinii, pe DJ 208 E, pe raza satelor Valea Bourei-Boura-Manolea, din cadrul comunei Forăști fiind folosite in permanență semnalele luminoase și acustice cât și portavocea.

La un moment dat, șoferul a virat dreapta pe un drum secundar pietruit ce duce către sat Nigotești, comuna Vadu Moldovei. Având în vedere drumul greu accesibil-pietruit și faptul că era ceață abundentă mașina respectivă a fost pierdută din raza vizuală a echipajului de poliție. După aproximativ 1.5 km autoturismul a fost găsit abandonat pe un câmp agricol, întrucât a rămas împotmolit. Distanța parcursă de la momentul efectuării semnalelor de oprire până la locul unde a fost găsit abandonat autoturismul este de aproximativ 7 km.

Polițiștii l-au dibuit imediat și pe șoferul fugar, P.C., un tânăr de 18 ani, din  Boura – Forăști, iar din cercetările efectuate s-a constatat că nu este posesor de permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

Totodată, s-a stabilit că polița de asigurare RCA a autoturismului este expirată din 16.09.2021, fapt pentru care s-a luat măsura sancționării contravenționale a conducătorului auto cu amendă de 2.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare. Totodată, P.C. a fost sancționat  cu amendă de 725 lei întrucât nu a oprit la semnalul agenților rutieri.

Evident, tânărul s-a ales și cu dosar penal privind infracţiunea de „conducere fără permis”.

Vezi si

Percheziții DNA în județele Suceava, Botoșani și Iași la firme, instituții de mediu și primării

Procurorii din DNA de la Serviciul Teritorial Suceava au desfășurat, miercuri, 29 martie, 64 de …

One comment

  1. Ei vezi?
    Daca facea fluturili drumu’ nu se mai impotmolea in noroi si politia destoinica nu-l mai prindea pe baietan in urma cercetarilor…