Tuesday , October 4 2022

Un băiat de 15 ani care conducea mașina tatălui său s-a ales cu dosar penal

Adolescentul din Marginea aflat la volan îl avea pe tatăl său pe scaunul din dreapta. Tatăl va răspunde și el penal pentru că i-a încredințat mașina fiului său minor

politie rutiera

La data de 12 martie 2017, la ora 19.10, polițiștii din Marginea au oprit pentru control autovehiculul Volkswagen Polo care se deplasa pe drumul comunal Voievodeasa către DN 17A, din comuna Sucevița. Soferul a fost depistat în persoana lui Emanuel M., de 15 ani, din comuna Marginea, iar pe bancheta din partea dreapta față, în calitate de pasager se afla Ioan Mihalcea, de 63 de ani, din aceeași localitate. Au fost făcute verificări în bazele de date ale Poliției Române și s-a constatat că Emanuel M., fiind minor, nu are permis de conducere pentru nicio categorie.

Potrivit declarației adolescentului a rezultat faptul că la data de 12 martie a.c., în jurul orei 19.10 a condus mașina pe drumul comunal Voievodeasa pe o distanță de aproximativ 50 de metri cu acordul tatălui său, Ioan Mihalcea. Din verificările făcute a rezultat că autovehiculul este a celui din urmă, iar acesta i l-a încredințat pentru a fi condus pe drumurile publice fiului său, deși știa că este minor și nu are permis de conducere. In acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducere a unui vehicul fără permis de conducere” și „încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care știe că nu posedă permis de conducere”. (D.Z.)

 

Vezi si

1,4 milioane de euro pentru modernizarea unui kilometru de drum județean în zona de munte

Nu mai puțin de cinci oferte au fost depuse la licitația organizată recent de Direcția …