Wednesday , November 30 2022

Un băiat de 14 ani din Mitocu Dragomirnei a ajuns la spital după ce ar fi fost bătut de tatăl unui coleg

Se pare că băiatul provine dintr-o familie dezorganizată și nu prea are cine să-i poarte de grijă. Copilul a fost dus la medic abia după o săptămână de la incident, deoarece acuza dureri mari de cap, stări de amețeală și vomă. Băiatul de 14 ani mai are un frate mai mic, iar profesorii de la școală susțin că cei doi copii sunt neglijați de mamă. Consiliul Comunitar Consultativ se va întruni miercuri la Primăria Mitocu Dragomirnei, pentru a încerca să găsească o soluție în beneficiul celor doi frați.

Un băiat în vârstă de 14 ani din comuna Mitocu Dragomirnei a ajuns duminică seara, la Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean, după ce a fost bătut de tatăl unui coleg de școală. Se pare că în urmă cu câteva zile, cei doi copiii s-au luat la trântă, iar tatăl celui din urmă a simțit nevoia să-l pedepseacă pe colegul fiului său și i-a aplicat o corecție zdravănă. Bătaia a avut loc pe data de 2 octombrie dar copilul a fost dus la spital, abia după o săptămână, de către tatăl său. Părinții sunt separați iar băiatul împreună cu fratele său mai mic, locuiesc cu mama lor, însă se pare că femeia își neglijează copiii. Abia după o săptămână de la cumplitul incident, văzând că nu-i trec durerile de cap și stările de vomă, acesta a cerut ajutorul tatălui său, care l-a dus la UPU. ”Am aflat că l-a bătut tatăl unui băiat și am văzut și o filmare. Au fost mai mulț martori la incident iar unii au filmat. Copilul meu nu poate mânca de o săptămână și are dureri în tot corpul. Înțelegeam dacă se bătea cu unul de vârsta lui, dar l-a călcat în picioare un adult, cred că are aproape 40 de ani și și-a pus mintea cu un copil. Cum am aflat, l-am luat să-l duc la medic”, a povestit tatăl băiatului.

Medicii urgentiști i-au făcut investigații complete pacientului iar tatăl a solicitat și un certificat din partea departamentului de Medicină Legală. Tatăl a depus și o plângere la Poliție, iar oamenii legii au întocmit un dosar penal pentru lovire și alte violențe.

Se pare că atât autoritățile locale cât și reprezentanții DGSPC cunosc condițiile grele în care trăiesc cei doi frați, iar mama se pare că îi vrea lângă ea doar pentru că îi asigură o sursă de venit. Copiii lipsesc de la școală, trăiesc mai mult pe drumuri și nu are cine să le poarte de grijă. Tatăl îi ajută cu ce poate, le plătește pensie alimentară, dar nu este suficient atâta vreme cât banii sunt administrați de mamă și de cele mai multe ori, nu în interesul copiilor.

Miercuri dimineață, la Primăria Mitocu Dragomirnei, se va întruni Consiliul Comunitar Consultativ pentru a încerca să se găsească o soluție în cazul acestor doi copii. Din această comisie face parte un reprezentant al DGASPC, al Poliției, preotul din comună, medicul de familie, un reprezentant al unității de învățământ cât și un reprezentant al Primăriei. ”Miercuri dimineață se întrunește Consiliul Comunitar Consultativ. Trebuie găsită o soluție pentru că acești copii nu sunt în siguranță lângă mamă. Eu consider că cel mai bine le-ar fi în plasament. Ar avea o masă caldă, ar merge la școală”, este de părere Radu Reziuc, primarul comunei Mitocu Dragomirnei. (Cristina RUȘTI)

Vezi si

80 de cadre medicale veterinare au solicitat vaccinare antirabică, după semnalarea a patru cazuri de turbare în doar 10 zile

Patru cazuri de rabie la câini din gospodării au fost raportate, în perioada 15 – …