Tuesday , November 29 2022

O suceveancă de 34 de ani și doi copii ai ei au murit într-un cumplit accident petrecut în Bacău

Tragedia a avut loc ieri dimineață, pe DN 2, în localitatea Răcăciuni – Bacău. Un microbuz Ford Transit, condus de un bărbat de 46 de ani, a intrat pe contrasens, lovind puternic un Mercedes înmatriculat în Marea Britanie, în care se afla o familie de suceveni (soț, soție și cei  3 copii ai lor) stabiliți în Anglia, care venea în concediu acasă. In urma impactului, suceveanca de 34 de ani, precum și doi copii ai ei, unul de 3 luni și altul de șapte ani, au murit pe loc. Un alt copil al familiei, în vârstă de 3 ani, a scăpat cu viață și rănile sale nu sunt grave, conform declarațiilor medicilor. Tatăl a fost și el rănit. Din microbuz au decedat 4 femei în vârstă de 67 ani, 65 ani, 44 ani și o fată de 18 ani

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române a anunțat că ieri dimineață, în jurul orei 8,  pe DN2 Bacău-Adjud, la ieșire din localitatea Răcăciuni, județul Bacău, s-a produs un accident rutier în care au fost implicate un autoturism și un microbuz în care se aflau 15 persoane. IGSU a comunicat că șapte persoane au decedat, iar alte cinci au fost transportate la spital.

Potrivit primelor informații comunicate, cinci persoane au suferit leziuni (printre care și un copil), fiind evaluate medical la fața locului. Traficul rutier a fost oprit pe ambele sensuri, fiind activat planul roșu de intervenție. La fața locului s-au deplasat două mașini de pompieri și mai multe ambulanțe precum și elicopterul SMURD de la Iași.

Conform Poliției Rutiere Bacău accidentul  s-a produs din vina unui  conducător auto în vârstă de 46 de ani din municipiul Bacău, care conducea un microbuz Ford Transit din direcția de mers Bacău – Adjud și care a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune frontală cu un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în Marea Britanie, care circula regulamentar dinspre Adjud spre Bacău.

În autoturismul Mercedes, cu volan pe partea dreaptă, se afla o familie de suceveni (soț, soție și cei  3 copii ai lor) stabiliți în Anglia, care venea în concediu acasă.

În urma impactului 7 persoane au decedat și alte 5 au fost rănite. Din autoturismul Mercedes a decedat soția șoferului, în vârstă de 34 de ani, și 2 copii ai acestora, de 7 ani, respectiv 3 luni. Un alt copil al familiei, în vârstă de 3 ani, a scăpat cu viață și rănile sale nu sunt grave, conform declarațiilor medicilor. Tatăl a fost și el rănit.

Din microbuz au decedat 4 femei în vârstă de 67 ani, 65 ani, 44 ani și o fată de 18 ani. În microbuz se aflau o familie (copii, părinți, socri) care se îndreptau spre litoral.

Vezi si

Premierul Nicolae Ciucă : La Mulți Ani, frumoasă Bucovină! La mulți ani, tuturor românilor bucovineni!

La 104 ani de la unirea Bucovinei cu Țara, premierul Nicolae Ciucă a transmis un …