Wednesday , February 1 2023

Un autocar cu 43 de copii si 8 adulti din Belarus s-a rasturnat la Darmanesti. 16 copii, raniti usor, transportati la spital (FOTO, VIDEO)

UPDATE: Toti cei 16 copii  internati la Spitalul Judetean Suceava sunt in afara oricarui pericol. Conform ISU Suceava, atat acestia cat si persoanele cazate la vila de la Calinesti sunt intr-o stare buna, asteptandu-se ca in cursul zilei de luni sa fie preluati de un alt autocar si transportati la destinate.

UPDATE 22. 35: 16 copii și un adult au fost transportati la spital, pentru investigații suplimentare.

Primăria localitatii Dărmănești a pus la dispoziție 2 microbuze pentru transportul celorlalte persoane la  cabana Consiliului Judetean  de la Călinești. Un medic ii va insoti pentru monitorizarea stării acestora.

Autocarul venea din Belarus si se indrepta spre litoralul bulgaresc . Conform primelor informatii, soferul  a pierdut la un moment dat controlul volanului, autocarul rasturnandu-se .

UPDATE, 22.16: In urma accidentului de la Darmanesti, medicii deplasati la fata locului au decis ca 14 dintre copiii aflati in autocar sa fie transportati la spital. Conform ISU Suceava niciunul dintre ei nu a suferit rani grave, dar probabil se impune monitorizarea acestora. Pe langa cei 14 copii, s-a decis transportarea la spital si a unui adult aflat in autocar.

UPDATE: Persoanele din autocarul rasturnat la Darmanesti sunt din Belarus, informeaza ISU Suceava.

UPDATE: In autocar se aflau 50 persoane, 43 copii si 7 adulti. Opt copii si un adult primesc ingrijiri medicale, din fericire toti suferind doar rani usoareaccid 1

La nivelul judetului Suceava a afost activat Planul Rosu de Interventie, după ce un autocar în care erau mai mulți copii a fost implicat, duminică seara, într-un accident rutier în localitatea Dărmănești. Potrivit ISU Suceava, nu sunt persoane încarcerate.accid 2

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a transmis că accidentul rutier s-a produs în localitatea Dărmănești, fiind implicat un autocar cu mai mulți copiii.
„La locul indicat au fost trimise o descarcarare, o autospecială pentru transport personal și victime multiple, o ambulanță SMURD și 4 ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță. Din primele informații, nu ar fi persoane încarcerate”, arată IGSU.accid 3

Echipe de polițiști sunt la fața locului pentru a stabili ce s-a întâmplat.

Conform Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române, în judeţul Suceava, traficul este blocat pe DN2E85 Suceava –Siret, pe raza comunei Dărmăneşti, din cauza unui autocar care s-a răsturnat pe suprafaţa carosabilă. (Foto: ISU Suceava. Video: Facebook/ Costel Mihalescu)

Vezi si

Anul acesta va fi reluată licitația anulată în pandemie pentru modernizarea a 10 locuri de joacă din Suceava

Primăria Municipiului Suceava va relua modernizarea unui număr de 10 locuri de joacă din oraș …