Friday , March 29 2024

Un angajat a delapidat BRD Vatra Dornei cu peste 34.000 de lei

Bogdan Vasile Gheorghevici, un consilier bancar de la BRD Vatra Dornei, a fost trimis în judecată pentru „delapidare” şi „fals în înscrisuri sub semnătură privată” . Acesta este acuzat că a retras de la bancomate, cu ajutorul cardurilor clienţilor băncii, suma de 34.330 de lei
bani


Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava l-au trimis în judecată, în stare de libertate, pe inculpatul Bogdan – Vasile Gheorghevici pentru săvârşirea infracţiunilor de „delapidare” şi „fals în înscrisuri sub semnătură privată”. Din probele administrate la dosar pe parcursul urmăririi penale a reieşit faptul că, în calitate de consilier clientelă persoane fizice la BRD – Groupe Societe Generale SA, agenţia Vatra Dornei, în perioada 27 iulie 2010 – noiembrie 2011, profitând de faptul că avea acces la sume de bani pe care la administra în numele clienţilor BRD, precum şi a faptului că putea acorda credite pentru persoane fizice, inculpatul Bogdan Vasile Gheorghievici a transferat diferite sume de bani din conturile clienţilor băncii care solicitau rambursarea anticipată a creditelor sau din conturile clienţilor cărora le erau aprobate creditele, în conturile altor clienţi pentru care avea carduri bancare ce îi erau predate de posesori pentru a fi distruse sau carduri ce le elibera pe numele diferiţilor clienţi fără cunoştina acestora, a întocmit „în fals” ordine de plată, după care, sumele de bani le-a retras „fără drept” de la bancomate, folosind în acest scop carduri bancare emise pe numele unor clienţi ai băncii, fără ca să aibă acceptul titularilor. Astfel, inculpatul Bogdan – Vasile Gheorghievici şi-a însuşit, pe nedrept, suma totală de 34.330 de lei, făcând 41 de retrageri, fără drept, de la bancomate, cu ajutorul unor carduri bancare ce nu erau emise pe numele său şi a făcut în perioada decembrie 2010 – septembrie 2011, un număr de 34 de transferuri, folosindu-se de 34 de ordine de plată pe care le-a falsificat. De asemenea, a mai întocmit, în fals şi nouă „cereri de subscriere produse şi servicii – persoane fizice”, în baza cărora a obţinut carduri pe numele unor clienţi, totalizând astfel, un număr de 43 de acte materiale ale infracţiunii de „fals în înscrisuri sub semnătură privată”.
Instanţia de judecată a fost anunţată cu privire la necesitatea anulării actelor false, respectiv a celor 34 de ordine de plată şi a celor nouă „cereri de subscriere produse şi servicii – persoane fizice”, aflate în original la dosar şi care au fost întocmite în fals. Dosarul a fost înaintate, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Vatra Dornei. Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

Incendiu puternic la o gospodarie din Horodnic de Jos (FOTO)

Vineri după amiază, un incendiu puternic a cuprins o gospodărie din localitatea Horodnic de Jos. …