Thursday , February 2 2023

Un an și cinci luni de închisoare pentru individul care a distrus semaforul de la Nordic

Cristian Bordeanu, zis Ganț, de 42 de ani, din municipiul Suceava, a fost condamnat la un an și cinci luni de închisoare după ce s-a urcat beat și fără permis la volanul unei mașini, punând la pământ un semafor din intersecția de la Nordic . A doua zi după accident, în aceeași intersecție a avut loc un accident mortal cu două victime u Ganț s-a făcut nevăzut din acea zi, fiind dat în urmărire generală. El a fost găsit de oamenii legii în apartamentul unui prieten

 gant accid copy

Judecătoria Suceava l-a condamnat pe inculpatul Cristian Bordeanu la un an și cinci luni de închisoare pentru comiterea infracțiunilor de „conducere a unui vehicul fără permis de conducere” și „conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”. Decizia magistraților suceveni nu este definitivă, ea poate fi atacată prin apel în termen de 10 zile de la comunicare.

La sfârșitul anului trecut, Bordeanu zis „Ganț” s-a urcat mort de beat la volan și a distrus cu mașina semaforul din intersecția de la Nordic, din municipiul Suceava, unde a doua zi au murit doi bătrâni într-un accident. La scurt timp după accident, Cristian Bordeanu, de 42 de ani, a fost dat în urmărire de polițiști după ce a dispărut din spital și a fugit. Individul a fost prins la data de 4 ianuarie 2017, în jurul orei 15.40, fiind reținut. El se ascundea în locuinta unui prieten din cartierul sucevean Burdujeni, iar când a aflat că polițiștii i-au descoperit ascunzătoarea a decis să se predea de bunăvoie.

Cristian Bordeanu zis „Ganț”, șoferul care a rupt semaforul de la Nordic, a fost dat în urmărire după ce Judecătoria Suceava a emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă în lipsă. La data de 27 decembrie 2016, după accidentul în care a rupt semaforul și a rănit un pieton, Ganț a fost internat la Spitalul Județean Suceava. Pentru că era rănit, nu a fost ­tes­tat cu aparatul etilotest, însă i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei. La prima probă a rezultat o alcoolemie de 2,55 la mie în sânge, iar la a doua probă alcoolemia a fost 2,4 la mie. A doua zi dimineață, la Nordic s-a produs accidentul în care au murit doi clienți dintr-un taxi. Ganț a aflat în spital despre acest accident și s-a făcut nevăzut. Între timp, polițiștii așteptau ca individul să-și revină din mahmureală pentru a-l reține pentru 24 de ore, dar s-au trezit că nu mai au pe cine să încătușeze. La data de 29 decembrie 2016, după ce l-au pierdut, polițiștii au cerut Judecătoriei Suceava emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele lui Cristian Bordeanu. Mandatul de arestare a fost aprobat de instanță în ziua de 30 decembrie a anului trecut. Polițiștii nu au reușit să-l găsească și l-au dat în urmărire abia la data de 2 ianuarie 2017.

La data de 27 decembrie 2016, în jurul orei 18.00, Cristian Bordeanu, de 42 de ani, din municipiul Suceava, s-a urcat fără a avea permis de conducere la volanul unui autoturism Mercedes înmatriculat în Belgia. Acesta se deplasa pe bulevardul George Enescu, iar în momentul în care a ajuns la intersecția cu strada Universității, din cauza vitezei și a carosabilului umed, a pierdut controlul asupra volanului și a intrat în coliziune cu semaforul din intersecția de la Nordic, pe care l-a pus la pământ. Din accident a rezultat rănirea lui Bordeanu. De la locul accidentului, paramedicii SMURD au preluat și o femeie de 41 de ani, din municipiul Timișoara, care a suferit un atac de panică.

Din cauza stării de ebrietate în care se afla, Cristian Bordeanu nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, însă i-au fost recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. Acesta totuși le-a spus polițiștilor că înainte de a se urca la volan a consumat 500 de mililitri de votcă și un pet de doi litri de bere.

Din verificările făcute de polițiști a rezultat că anterior momentului produ­cerii accidentului rutier, mașina condusă de Cristian Bordeanu a acroșat alte trei autoturisme pe Aleea Lalelelor. Pe numele acestuia a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „conducerea unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”. După ce au venit rezultatele mostrelor biologice de sânge, Bodeanu s-a mai ales și cu acuzația de „conducere a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice”. (Dănuț ZUZEAC)

Vezi si

Circulație în condiții de iarnă, fără probleme deosebite, pe drumurile naționale din zona de munte a județului

Prefectura Suceava a informat joi dimineață că pe căile de circulație rutiere administrate de Secția …