Saturday , February 4 2023

Un adolescent de 15 ani din Gălănești i-a furat mașina mamei sale pentru a se plimba

Băiatul de 15 ani a dat nas în nas cu polițiștii

La data de 24 iulie 2018, la ora 19.40, polițiștii din Gălănești, în timp ce patrulau pe raza comunei, pe DJ 178F, au observat o mașină care inten­ționa să vireze de pe un drum comunal pe DJ 178F, însă când persoana de la volan a văzut autospeciala de poliție a dat autovehiculul cu spatele, după care l-a abandonat.

În urma măsurilor întreprinse de agenți, șoferul a fost identificat în persoana lui Alexandru I., de 15 ani, din comuna Gălănești, care nu are permis de conducere și a declarat că a luat mașina fără ca mama lui să știe și a condus-o de acasă pe drumurile publice din Gălănești. Autoturismul condus de către Alexandru I. este marca Ford Fo­cus, proprietatea mamei sale, Mariana I., localnică, având inspecția tehnică periodica expirată din data de 10 martie 2009.

Polițiștii au reținut plăcuțele de înmatriculare, deoarece mașina avea inspecția tehnică periodică expirată, iar adolescentul a fost amendat pentru faptul că nu avea asupra sa actul de identitate și documentele autoturismului pe care l-a condus și pentru faptul că acesta avea ITP expirat. Pe numele lui a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „furt în scop de folosință” și „conducerea unui vehicul fără permis de condu­cere”.

In aceeași zi, la ora 18.41, polițiștii din Milișăuți au fost anunțați prin 112 despre faptul că în zona Gară s-a produs o tamponare. Agenții deplasați la fața locului au găsit autoturismul Mercedes, înmatriculat în Irlanda, care era urcat pe temelia de beton a unui gard din lemn, gard ce a fost distrus. Şoferul a fost identificat în persoana lui Beniamin P., de 16 ani, din municipiul Rădăuți, pe numele căruia a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducere a unui vehicul fără permis de condu­cere”. (D.Z.)

 

Vezi si

Programul detaliat al manifestărilor organizate de Primărie la împlinirea a 635 de ani de la atestarea documentară a Sucevei

Primăria municipiului Suceava a anunțat, sâmbătă dimineață, programul detaliat al manifestărilor prilejuite de sărbătorirea împlinirii …