Monday , January 30 2023

Un adolescent care tâlhărea bătrâne pe străzile din Suceava a fost reținut

Băiatul de 15 ani, din Zvoriștea, a tâlhărit o femeie și a încercat să-i sustragă sacoșa altei femei

 politiew


Polițiștii judiciariști din cadrul Poliției municipiului Suceava au reușit să documenteze activitatea infracțională a unui tânăr din comuna Zvoriștea, să administreze material probator și să dispună măsuri preventive, conform legii, inclusiv privative de ­li­­bertate. Minorul este bănuit de comiterea unei tâlhării și a unei tentative de tâlhărie, existând indicii că acesta a mai comis și alte fapte similare, victime fiind persoane vârstnice, lipsite de apărare.
La data de 16 noiembrie 2016, în urma continuării cercetărilor în cauzele privind tâlhăria comisă pe stradă, în ziua de 12 octombrie a.c., la ora 16.04, asupra unei femei de 72 de ani din munici­piul Suceava, căreia i s-a furat din mână un portofel cu bani, prejudiciul fiind de circa 500 de lei, dar și tentativa la infracțiunea de tâlhărie, comisă la data de 8 noiembrie 2016, la ora 14.30 lei, asupra unei femei de 80 de ani din municipiul Suceava, căreia, în fața scării blocului unde domiciliază, a încercat prin violență sustragerea unei sacoșe cu bunuri, polițiștii Biroului Investigații Criminale Suceava au reușit depistarea persoanei bănuite ca fiind Cristian P., de 15 ani, din comuna Zvoriștea, care, în urma expertizării neuropsihiatrice, a rezultat faptul că avea discernământ la momentul comiterii faptelor.
Astfel, în baza probelor administrate la dosar, în ziua de 16 noiembrie 2016 minorul a fost reținut pentru 24 de ore și încarcerat în Arestul IPJ Suceava, iar ieri urma să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava cu propunere de arestare preventivă.
Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activități infracționale a minorului și a altor persoane din anturajul acestuia. (D.Z.)

Vezi si

Aeroportul Suceava, locul doi într-un top european, din punct de vedere al creșterii procentuale a numărului de pasageri

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat sâmbătă, 28 ianuarie 2023, că, într-un clasament …