Thursday , December 8 2022

Umplerea instalațiilor de termoficare se va face din 27 septembrie. Până atunci se mai pot face debranșări

Începând cu data de 27 septembrie 2021, se va proceda la umplerea instalațiilor de încălzire din sistemul centralizat de termoficare. Este vorba, potrivit unui comunicat al societății Thermonet Suceava, despre rețeaua secundară, inclusiv instalațiile interioare ale blocurilor.

„Vă recomandăm să verificați cu atenție instalațiile interioare din apartamente, casa scării și subsolul blocului, pentru a evita inundațiile datorate robinetelor de golire uitate deschise și alte disfuncționalități datorate eventualelor intervenții neautorizate în instalații”, mai arată Thermonet, care reamintește că Dispeceratul Thermonet poate fi contactat prin telefon 0230 520 924.

Compania, care a anunțat că face aceste măsuri în scopul pregătirii sistemului centralizat pentru furnizarea încălzirii în sezonul rece, menționează și că încărcarea instalațiilor de încălzire se va face pe puncte termice, prioritate având cele la care sunt arondate unități de învățământ și instituții medicale.

În ceea ce privește eventualele debranșări de la sistemul centralizat, Thermonet amintește că se pot face doar în sezonul cald, data limită pentru intervențiile în instalații fiind data de încărcare a instalațiilor de încălzire, respectiv 27 septembrie 2021 în cazul Sucevei, și că  aceste  debranșări sunt reglementate prin lege. Eventualii solicitanți trebuie să aibă la dosar și avizul și procesul verbal de debranșare întocmite de furnizorul de energie termică. „Lipsa acestor documente duce la nerecunoașterea legalității debranșării și achitarea de către cei în cauza a unor suprataxe și amenzi”, se mai arată în comunicatul Thermonet. (D.P.)

 

 

Vezi si

Daniel Cadariu, ministrul Turismului, îi îndeamnă pe români să nu mai meargă la schi în Austria. ”Sunt țări unde condițiile ar putea fi chiar și mai bune”  

Ministrul Turismului, Constantin Daniel Cadariu, a declarat la Digi24 că numărul românilor care merg anual …